Mullu rahvusvahelisest klassist tulemusi näidanud Endrekson, kes oli vaieldamatult ka nende katsevõistluste soosik, pidi üllatuslikult alla vanduma samas, Tatjana Jaansoni, treeninggrupis harjutavale Andrei Jämsäle, kes sai ajaks 6.46,11, teatab Eesti Sõudeliit oma koduleheküljel.

Endrekson tõstis küll paarsada meetrit enne lõppu järsult tempot ning ohustas Jämsä liidrikohta, kuid võitu see võimas spurt ei toonud – Londoni olümpiamängudel ühesel startida kavatsev mees leppis teise kohaga, resultaadiks 6.46,36.

Ülejäänud finalistid Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Igor Kuzmin ja Vladimir Latin suurde mängu ei sekkunud. Kolmas oli ajaga 6.50,13 Taimsoo paadikaaslase Raja ees, kes neljandana sai tulemuse 6.52,21. Viies oli Kuzmin (7.02,26) ning finaali viimane Latin (7.03,75).

Võitja Andrei Jämsä avaldas vahetult peale tulist finaali suurt rahulolu. „Täna klappis kõik, nii tehniline töö kui võimas füüsis“, ei leidnud Jämsä oma esitluses ühtegi kitsaskohta.

„Nädal tagasi Emajõel oli minek parem. Siin tundsin, et jalad pidanuks teravamad olema“, märkis Endrekson ning tunnustas Jämsä tugevat etteastet.