Sõudeliidu peatoetaja EMT nime kandval jõuproovil osales 163 atleeti alates noortest ja parasõudjatest, lõpetades meeste ja naiste absoluutarvestusega, teatab Eesti Sõudeliit oma koduleheküljel. Kui algselt reklaamiti välja ka eelmise aasta meistri Tõnu Endreksoni ning tema lähima ja teravaima rivaali Allar Raja duelli, siis tegelikult jäi see Endreksoni eemale jäämisel ära. Nii ei tekkinud Rajal 2000 meetrisel distantsil raskusi meistritiitli kindlustamisega, mille tagas talle tulemus 5.54,3. Mullune pronksmedallist Kaspar Taimsoo vahetas medali kirkama vastu, saades 2. koha resultaadiks 6.01,2. Madalaima poodiumiastme hõivas 6.03,2ga kahel eelmisel hooajal paarisaeru neljapaadi koosseisu kuulunud Sten-Erik Anderson.

Meistriks kroonitud Raja oodanuks noortelt teravamat ning jõulisemat sekkumist. „Läksin stardist lootusega, et konkurendid suudavad vastupanu osutada. Poolel distantsil sain aru, et vastased puuduvad ning kuna siis hakkas ka raskemaks minema, andsin tempos kergelt alla. Endreksoniga võidu sõites võinuksin maksimaalselt 5.51ga pingutada,“ võttis Raja kullasõidu lühidalt kokku.

Koondise peatreener Matti Killing jäi hoolealuste tulemustega rahule, kuid kurtis võistluspaiga halva ventileerituse üle, mis maksimaalse peale ei lubanud pingutada. „Arvestades Kaspari haigust ja seda, et ta sai vaid nädal enne starti taas harjutama asuda, pean tulemust soliidseks. Sten-Erik viis isikliku margi uuele tasemele ning Kuslap hoidis temaga sammu. Kahjuks ei lubanud maksimaalset pingutust võistluskeskkond, sest õhupuudus kimbutas kõiki,“ märkis juhendaja.

Naistest ei näinud sedakorda stardis ei ala valitsejat Kaisa Pajusalut ega viimastel hooaegadel jõudsalt arenenud Marliis Reinkorti. Seetõttu jäeti poodium uutele tulijatele valla ning noorte tegevsõudjate ees nägi oma võimaluse ära kunagine kohalik sõudetipp Tiina Kapten. Viimastel aastatel Sõudespinningu klubi esindavale Kaptenile meistrikulla toonud aeg lähimate rivaalide ees oli veenev – 7.08,9. Talle järgnesid viljandlanna Krete Koovit 7.15,5ga ning 7.22ga SAK Tartu liige Kätlin Rebane.

Vaata kõiki tulemusi