Eesti Sõudeliidu peasekretär, Plovdivis FISA žürii koosseisus spordikohust mõistev, Robert Väli märkis, et Eestit saadeti esindama hiljuti Lõuna-Koreas suveuniversiaadil 5. koha pälvinud Jüri-Mikk Udam ja Geir Suursild ning kergekaallased Andres Nöps ja Kermo Randmäe. Mõlemad duod võistlevad paarisaeru kahepaatidel.

Udam ja Suursild stardivad neljapäeval, 23. juulil, Eesti aja järgi kell 10.20 kolmandas eelsõidus, vastasteks Austraalia, Šveitš, Makedoonia, Horvaatia ja Itaalia. Kohal on 18 riigi paatkonnad ja selle arvu pealt näeb võistlussüsteem esmalt ette kolme eelsõidu korraldamist, millest igast kaks paremat pääsevad koheselt 12 edukama sekka poolfinaali. Kui siis poolfinaali pääseda ei õnnestu, avaneb veel üks võimalus läbi vahesõidu.

Nöps ja Randmäe konkureerivad 27 riigi võistkondadega. Esmalt selgitatakse veerandfinalistid. See tähendab, et kõigepealt sõelutakse välja 24 kiiremat ning siis asutakse poolfinaalide korraldamise juurde. Koheseks kvalifitseerumiseks vajavad eestlased eelsõidus kohta 4 hulgas. Siiski, kui eesmärgid koheselt ei täitu, jääb järele veel 4 veerandfinaali pääset, mille omanikud selguvad läbi vahesõidu.

Nöps ja Randmäe stardivad 22. juulil kell 17.35 kolmandas eelsõidus, rivaalideks Horvaatia, Hispaania, Poola, Tuneesia ja Vietnami duetid.

U23 maailmameistrivõistlused vältavad pühapäevani. Treenerina on Plovdivis koondislasi aitamas Reet-Palm Killing.