Sõudeliidu koduleht raporteerib, et võistlus pakkus medalihetki ning treener Matti Killingu sõnul ka teadmise, et avang oli mõnevõrra krobeline.

Võisteldi kahe- ja neljapaatides. Kahepaadid moodustasid Kaspar Taimsoo - Tõnu Endrekson ning Allar Raja - Andrei Jämsä. Kuna võistluse tegid kaasa ka valitsevad maailmameistrid, horvaadi vennad Sinkovicid, sai see erilise tähenduse. Kui treener jäi eelsõiduga rahule ning kiitis meeste avastarte, siis finaalis pilt nii hea ei olevat olnud.

Sinkovicide võiduaeg oli 6.19,89, Taimsool-Endreksonil 6.29,53 ja Rajal-Jämsäl 6.41,76.

„Lootsin Kasparilt ja Tõnult horvaatidele veidi enam vastuhakku. Kui eelsõidus tegid mehed oma ära ja näitasid seda ka aegade võrdluses, siis finaalis sõit nii ei klappinud. Samad sõnad Raja ja Jämsä kohta. Ometigi saime end korralikult lahti sõita ja see on asi, mida hooaja alguses eriti vajame," sõnas peatreener.

„Neljaste sõidus oli konkurents lahja ning sealt palju järeldada ei saa. Saime taas kokkusõitu harjutada“, lisas Killing.

Täpsustuseks, et Eesti nelik võitis ajaga 6.07,31. Järgnesid suurte vahedega Horvaatia klubide Mornari (6.17,22) ning Gusari (6.35,49) paatkonnad.

Suursild võitis ühepaadil

Avapäeva üks säravamaid hetki oli pärnaka Geir Suursilla võit alla 23-aastaste ühepaadil. Peatreeneri sõnul aastaga jõudsa arenguhüppe teinud noormees sai kirja 7.26,78. Talle järgnesid küllaltki tugev Türgi rahvusvahelise klassiga tegija Köker 7.31,36-ga ning Horvaatia kuurortlinna Bledi atleet Aljancic 7.35,28-ga.

Eestlaste avapäeva teise kuldmedali eest hoolitses ühepaadil sõudev tallinlanna Karmen Alnek, alistades 8.16,51-ga kindlalt Albaania võistleja Manoutscheri (8.20,57) ning kohaliku tegija Buttignoni (8.31,54).

Esimese võistluspäeva medalikontot täiendasid aga ka ühepaadil võistelnud Sten-Erik-Anderson ning alla 23-aastase klassis viljandlanna Erli Mat.

Varese MK-etapp ees

Lisaks eelpool kirjeldatud tippude etteastetele väärivad märkimist noormeeste ühepaadil teise koha võitnud tallinlane Kristjan Lindsalu, täismeeste arvestuses roolijata kahepaadil hõbeda teeninud Markus Ritson ja Daniel Liik ning noormeeste paarisaeru neljapaadil pronksi pälvinud Bertty Nurm, Tristan Lasn, Margus Kodasma ja Martin Rahuoja.

Sõudekarussell kolib järgmiseks nädalavahetuseks Itaaliasse Varesesse, mis võõrustab maailmakarikasarja avaetappi. Eesti koondis on esindatud kahe ekipaažiga – stardis näeme nii paarisaeru neljapaati kui ka Sten-Erik Andersonist ning Oskar Kuzminist moodustatud kahepaati.

„Neljapaadilt loodan sõitu poodiumi veerele. Kahepaat ületab ennast kõvasti, kui jõuab B-finaali“, loetles Killing eesmärke.

Täna lõppesid Horvaatias võistlused. Väljusin spordivõitlusest kulla ja pronksiga. Pingutus oli tõsine ja hingemattev. S...
Posted by Allar Raja on Sunday, April 10, 2016