Veidi tavapäratult toimub seekordne „Alfa“ Tallinna Spordihalli asemel Audentese Spordikeskuses. Eelinfo kohaselt on starti on oodata üle 400 osaleja. Tänavust võistlust iseloomustab välisvõistlejate innukas huvi, sest Lätist on eelregistreerunud pea sadakond, Leedust üle 20 ning Soomest ligi 20 atleeti. Riikide geograafiat laiendab Suurbritannia ja Venemaa osavõtt.

Tipptasemel põnevust ja tulemusi tõotab meeste 37 osalejaga rivaliteet. 2015. aasta 16-st finalistist on stardis koguni 13, eesotsas paljukordse „Alfa“ võitja ja olümpiahõbeda Tõnu Endreksoni, mulluse hõbemedalisti, napilt Endreksonile alla jäänud Soome tipptegija Joel Naukkarise, Eesti neljapaadi teiste staaride Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Andrei Jämsä ja ülejäänutega.

Äsja Portugalist veelaagrist naasnud Allar Raja loeb õnnestumiseks poodiumikohta. „Kui Endrekson läheb Naukkarise vastu tiitlit kaitsma, siis mina pean suureks õnnestumiseks medallistide sekka pääsemist. Kuna kohal on ka soomlaste teine olümpialootus Antti Kilpeläinen ning meie teised tugevad, siis lihtne selle soovi täitmine ei saa olema“, arvas Raja Sõudeliidu koduleheküljl.