Päeva põhisõidus oli takistuste kõrguseks kuni 140 sentimeetrit. Ümberhüpetele pääsesid pooled alustanutest. Kaksikvõidu võttis Urmas Raag, kes tegi ümberhüpetel kiireima sõidu hobusega Axel du Beaumont ja veidi aeglasema hobusega Poncorde. Kolmandale kohale platseerusid Rein Pill ja Carrera Z, neljandaks Ebbe-Liisa Sõnajalg ja Trooja.

Väikeses ringis oli takistuste kõrguseks kuni 130 sentimeetrit ning arvestust peeti puhtusele ja kiirusele. 39 alustanud võistluspaarist suutis raja puhtalt läbida viis. Sõidu võitsid Elis Nõgel ja Areen, teise tulemuse sõitsid välja Katrin Pill ja Adolf, kolmanda Kertu Klettenberg ja Pia Diam.

Noortel hobustel oli kavas kaks sõitu - eraldi 5-aastastele ning 6- ja 7-aastastele. Vanemate noorhobuste 125/130 sentimeetrise sõidu võitis Tiit Kivisild Corsical. Teisena lõpetasid Valgevenet esindavad Vital Dziundzikau ja Pepitta, kolmandana Kertu Klettenberg ning Matrica. 5-aastaste hulgas läbisid raja vigadeta tervelt 11 paari alustanud 14-st.

25. - 27. mail ning 31. mail - 3. juunil aset leidva Ruila Kevadtuuri näol on tegemist Eesti ainsa „tuuri“ tüüpi ratsavõistlusega, kus võistlused toimuvad kahel järjestikusel nädalavahetusel ning hobused ja sportlased jäävad vahepealseks ajaks võistluspaika. Tänavusest Kevadtuurist võtavad osa kuue riigi sportlased ning kokku leiab võistluspäevade raames aset enam kui 30 parkuuri. Publikule on sündmusest osavõtt tasuta.