Esimese osavõistluse takistuste kõrguseks oli 145 sentimeetrit ning arvestuspõhimõtteks Tabel C. Sõidu parima tulemuse sõitis välja eelviimasena startinud poolakas Msciwoj Kiecon hobusel Urbane. Teisel kohal lõpetas liiga punkte mittekoguv sakslane Felix Hassmann hobusega Cayenne WZ, kolmandal poolatar Zuzanna Gowin hobusega Emperio van`t Roosakker. Liiga kolmanda koha punktid sai neljandana lõpetanud tšehh Opatrny hobusel Zandiro, Kivisillale lisandusid punktid liiga neljanda koha eest. Eestlastest osalesid sõidus veel Rein Pill hobusega A Brok ning Gunnar Klettenberg ratsul Lance S, kes paraku auhinnaistele kohtadele ei jõudnud.

Pärast finaali esimest osavõistlust jätkab Kesk-Euroopa liiga liidrina 79 punktiga venelane Vladimir Beletsky. Liidri lähematel ohustajatel on punkte järgnevalt: Opatrny 69, Kivisild 66, Petrovas 64, Karaevli 63, Simonia 60. Kivisild tõusis esimese võistluspäeva tulemusena kolmandale kohale, kuid kaks olulisemat ja suuremaid punktisummasid andvad sõidud on veel ees. Täna on kavas teine osavõistlus, ümberhüpetega parkuur kõrgusel 150 sentimeetrit.

Esimesele osavõistlusele eelnenud 140 sentimeetri kõrguses sõidus, mille võitis Felix Hassmann hobusel Horse Gym`s Kira, lõpetasid kolmandal kohal Rein Pill ja Virgin Express ning viiendal Tiit Kivisild ja Sullivan.