Nendel võistlustel on meie ratsanikel viimane võimalus koguda Kesk-Euroopa liiga põhjaregiooni edetabeli punkte, mille järel selguvad liiga finaali pääsejad. Liiga finaal toimub märtsi alguses Varssavis.

Võistlemist alustati sel nädalavahetusel Lesznos, kus pühapäeval toimunud MK-etapist võtsid osa Hanno Ellermann (Freedom), Kullo Kender (Artas) ja Rein Pill (Alfons Ra). Ümberhüpetele pääses edasi Pill, lisaks temale said puhaste paberitega edasi veel iirlane Shane Carey (Fecybelle), rumeenlane Andrea Herck (Idarquithago), sakslane Christoph Lanske (Cilli Lou) ja viimasena startinud poolakas Jaroslaw Skrzyczynski (Chacclana).

Esimesena startinud iirlane tegi puhta sõidu ja kiire aja, mida järgmisena hüpanud rumeenlane ületada ei suutnud. Siis oli sakslase kord, kes lõpetas kokku 12 karistuspunktiga. Pillil oli starti asudes ees iirlase aeg ja teadmine, et tema selja taga ootab oma järge väga kiire poolakas. Meie paar lõpetas puhtalt, kuid hetkeliidrist pool sekundit aeglasema ajaga. Nüüd oli kõik Skrzyczynski kätes. Kogenud sportlane kasutas oma trumbid ära ja võttis kodupubliku ees magusa võidu.Teiseks jäi Carey, kes meie liigas punktidele ei pretendeeri ja kolmanda koha sai Pill, võttes MK-etapi teise koha punktid. Kullo Kender ja Artas lõpetasid 8 ning Hanno Ellermann ja Freedom 5 karistuspunktiga.

Laupäevaseks põhisõiduks oli Longines Ranking punkte andnud 145cm kõrgune ümberhüpetega parkuur, kus Rein Pill ja Alfons Ra saavutasid kõrge viienda koha. 25000€ suuruse auhinnafondiga ümberhüpetega sõidus asus starti 48 paari, kellest põhiparkuuri puhta soorituse tegi 14. Esimesena startisid eestlastest Kullo Kender ja Artas, kes lõpetasid kaheksa karistuspunktiga. Pill ja Alfons Ra olid meie sportlastest järgnevad ning kvalifitseerusid kuuenda paarina ümberhüpetele. Paraku rohkem eestlasi ümberhüpetel ei osalenud, Hanno Ellermann ja Freedom võtsid maha ühe lati, lõpetades seega nelja punktiga.

Ümberhüpetel sõitis teistele kõva margi ette teisena startinud iirlane Chane Garey hobusega Fecybelle, kes püsis liidrina pea ümberhüpete lõpuni. Rein ja Alfons tegid samuti korraliku sõidu ja asusid soorituse järgselt teisele kohale, kuid järgnevad edestasid neid koheselt. Järgnevana startinud poolakas Maksymilian Wechta edestas Reinu 0.1 ja leedukas Andrius Petrovas 0.14 sekundiga. Võidu võttis aga viimaste hulgas startinud sakslane Andre Thieme hobusega Contadur ja nii lõpetasid Pill ja Alfons Ra viiendal kohal.

Eestile tuli sellelt võistlusel muidki auhinnalisi kohti. Nii olid Pill ja Happygirl laupäevases 125 cm sõidus kuuendad, Ellermann Donna Paolaga reedeses 140 cm sõidus seitsmes ja Freedomiga 135 cm sõidus kolmas, Kullo Kender ja Charlotte Dundas tulid reedel 115 cm kuuendaks.

Enne Poola võistlusi juhtis edetabelit Kullo Kender (73 p), teisel kohal oli Hanno Ellermann (54 p) ja kolmandat positsiooni hoidis Tallinnas toimunud MK-etapil võidu saavutanud Kristaps Neretnieks Lätist (53 p). Rein Pill oli kuues (46 p) ja Urmas Raag kaheksas (42 p).

Järgmisel nädalavahetusel on meie ratsanikud võistlustules Poznanis CSI4*-W võistlusel, mis on ühtlasi ka Cavaliada tuuri esimene etapp.