Teist aastast järjest korraldatakse ratsakeskuses Paardensportcentrum Lichtenvoorde kõrgetasemelist laste, ponide, juuniorite ja noorte takistussõiduvõistlust „Jumping de Achterhoek“. Eestit esindas seal noorteklassi sportlane Linda Randpere, kellel olid kaasas ratsud Roos ja Gardento Prova.

Randpere alustas võistlust hästi juba esimesel päeval, kui U25 võistlusklassis saavutas ta väikese ringi 135 sentimeetrises kahefaasilises parkuuris Roosiga auhinnalise 12nda koha. Hea aeg oleks lubanud kõrgematki kohta, kuid kahjuks tuli teises faasis maha üks latt. Sama vanuseklassi suures ringis Gardento Provaga kahjuks sõit ebaõnnestus.

Laupäeval õnnestus noorel sportlasel juuniorite ja U25 klassi väikese ringi handicup’iga 130/135 sentimeetriste takistustega kiirusparkuuris 52 osaleja seas välja sõita kõrge kuues auhinnaline koht. Sõidu võitis Suurbritannia võistluspaar Jodie Hall Mcateer ja Dazzle II.

Sportlane ise jäi oma sooritustega rahule. „Roos oli seekord hästi tubli ja võistluskoht meeldis mulle oma õhkkonna ja professionaalse korralduse poolest väga,“ sõnas Randpere. Viimastel nädalatel Euroopas sageli rahvusvahelistel võistlustel käinud neiu julgustab ka teisi noori sinna kätt proovima sõitma. „Enne Euroopasse minekut räägiti mulle sageli, et seal on väga raske, konkurents kõva ja võistluste tase kõrge. Tõsi on, et Euroopa võistlustest võtab osa suurem hulk väga häid ja ühtlase tasemega ratsutajaid, kellel on hobuseid rohkem, mistõttu esimeste sekka tulla on päris keeruline. Kuid õige ja hea ettevalmistusega pole see üldsegi mitte võimatu,“ lisas ta, edastades sellega siinkohal tänusõnad ka oma treenerile Riina Pillile.