Muusikalises vabakavas võistles kokku kuus paari. Reedese grand prix skeemi võitsid samuti Karasiova ja Zodiak, saades tulemuseks 67%, laupäevase soorituse hindeks andsid kohtunikud 71,320%.

Teisele kohale sõitis end Rootsi paar Jeanna Hogberg – Duendecillo P, kes skoorisid ilusa sooritusega 70,605%. Kolmandaks tuli Karasiova oma teise hobuse Arlekinoga, saades kirja tulemuse 68,970%.

Ellermann, kes startis Landy’s Akvareliga eelviimasena, oma sooritusega rahule ei jäänud, sest eksimusi tuli sisse liiga palju.

“Tõepoolest, protsent ei olnud see, mida ootasin, aga hinne oli õiglane, sest meil tulid vead sisse,” ütles Ellermann. “Lauluväljakul võistlemine oli sellele vaatamata fantastiline. Korraldajad eesotsas Martten Kaldveega on teinud väga suure töö ja loodetavasti panevad kõik alaliidud järgmisel aastal seljad kokku ja teeme koos ühe vägeva spordifestivali.”

Reedese GP-skeemi tulemusega 66,920% täitis Ellermann teistkordselt MM-normi, saades sellega võimaluse tiitlivõistlusel osaleda.

Juba kolmandat korda Eestis võistlev Karasiova oli võidu üle rõõmus ja kiitis oma võiduratsut. “Paar väikest apsakat oli, aga Zodiak on alles üheksaaastane ja oli tõesti tubli,” sõnas Karasiova.

Takistussõidu suure ringi võistlusel kõrgustel kuni 145 cm võitis lätlane Kristaps Neretnieks (hobusel Camerlane). Talle järgnesid rumeenlane Andrea Herck (Idarquithago) ning eestlastest parimana Paul-Richard Argus (Renessin).