Nii nagu Eesti, piinleb ka Läti suvise põrgukuumuse käes ja seetõttu oli kolm päeva väldanud rahvusvaheline takistussõidu võistlus parajaks katsumuseks nii ratsanikele kui hobustele. Pühapäeval toimunud MK-etapil andis väsimus juba paljudel paaridel tunda ja 140-160 cm takistustega parkuuris tuli ette rohkelt eksimusi. Põhiparkuurist pääses ümberhüpetele lõpuks 6 võistlejat, nende seas Hanno Ellermann 8-aastasel Freedomil ja Kullo Kender Artasel.

Põhiparkuuris suurepärase soorituse teinud Ellermannil oli õnne ka ümberhüpetel ja ta asus võistlust juhtima. Ellermann püsis liidrikohal võistluse viimase sekundini, kuid viimasena startinud Rumeenia sportlane Andrea Herck hobusel Trocadero De Jarsay suutis tulla finišisse vaid 7 sajandikku kiirema ajaga ning napsas esikoha endale. Kuna Herck osales MK-arvestuses teise hobusega, teenis Ellermann teise koha võiduga siiski Kesk-Euroopa liiga MK-etapi võidupunktid. Kender ja Artas tegid samuti puhta sõidu ja lõpetasid kõrges konkurentsis kolmandal kohal.

Eestlastest jõudsid veel auhinnalistele kohtadele Urmas Raag hobusel Carlos, kes lõpetas 4 kp-ga põhiparkuuri seitsmendana ja Rein Pill ning Alfons Ra, kes platseerusid samuti 4 kp-ga põhiparkuuris 12. kohale.

Ellermann oli teise koha üle väga rõõmus, sest sportlane ei osanud sellist võistluse kulgu oodata. „See oli täielik üllatus. Olen Freedomiga hüpanud vaid kuni 140 cm takistusi ja ei osanud kõrget kohta loota. Tahtsin temaga tegelikult võistelda 135 cm kõrgusel, aga ma ei saanud seal kahe hobusega sõita ja nii otsustasin proovida teda põhisõidus. Põhiparkuur tuli meil väga hästi välja. Ümberhüpetel sõitsin alguse poole ja ma ei teadnud, kui kiiresti peaksin sõitma, aga ausalt öeldes, me rohkem kiiremini poleks enam saanud ka," ütles ratsanik.

Ka Kender jäi Riia võistlusega väga rahule. "Kokkuvõttes läksid võistlused väga hästi. Kõik sõidud tulid välja nii, nagu oli vaja. Hobune tegi viimase peal töö ja ise ka väga ei eksinud. Oli super nädalavahetus," ütles sportlane kokkuvõtteks.

Lisaks rohketele auhinnalistele kohtadele, saavutasid eestlased ka mitmeid võistlusklasside võite.

Laupäevase võistluspäeva tipphetkeks oli Kenderi ja Artase põhisõidu võit, mis peeti kõrgusel 140 cm. Auhindadele jõudsid siin ka teised meie ratsanikud. Pühapäeva alustasid võiduga noorte hobuste sõidus Paul Argus ja Jay-Z Bee, olles kiireimad 18-st ümberhüpetele saanud võistluspaarist. Kolmas võit tuli eestlastele ka võistluse viimasest parkuurist, mille võitsid Leppik ja Samurai’s Miracle. Tegu oli 125 cm kõrguse parkuuriga, kus ümberhüpetele pääses viis sportlast.