Võistlus algab neljapäeval, 14. juulil ning kestab pühapäeva, 17. juulini. Rajal on Eesti ratsaspordi koorekiht eesotsas Gunnar Klettenbergi, Rein Pilli, Urmas Raagi, Tiit Kivisildi ja Dina Ellermanniga. Samuti tugevad konkurendid Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist ja Valgevenest.

Võistluse korraldaja Martten Kaldvee sõnul annab Cavalor Baltic Summer Cup 2016 Eesti sportlastele suurepärase võimaluse end kodupubliku ees tugevas konkurentsis proovile panna.

“Nädalavahetusel võistleb Ruilas nii Eesti paremik, lootustandvad noored kui harrastajad, mis tähendab, et lisaks kõrgele tasemele kujuneb sellest ka väga mitmekülgne võistlus,” ütles Kaldvee. “Näiteks koolisõidus on see hea võimalus täita MM- ja EM-normatiive, noortele aga võistelda tavapärasemast oluliselt kangemas konkurentsis.”

Kõrgetasemeliste võistluste korraldamine Eestis kannab kaugemat eesmärki soodustada järelkasvul kiiremini tippu jõuda, kuid ambitsioonikam siht on viia vähemalt üks Eesti ratsutaja maailma suurimale areenile.

“Eesti ratsutajad on aastate jooksul võitnud arvukalt tiitleid ja medaleid, kuid olümpiamängudele ei ole me kunagi pääsenud. Üks kaugemaid eesmärke sarnaste kõrgtasemeliste võistluste korraldamisel on just see, et järgmistel olümpiamängudel Tokyos oleks ka meie ratsutaja esindatud,” ütles Kaldvee.

Cavalor Baltic Summer Cup 2016 tippsündmused on koolisõidu maailma karikavõistluste finaalvõistlus, mis algab laupäeval, 16. juulil kell 11.00, ja takistussõidu Grand Prix, mis algab pühapäeval, 17. juulil kell 15.30. Nelja päeva jooksul paneb end proovile üle 230 hobuse ja 200 ratsanikku kuuest riigist.

Võistluse ajakava asub aadressil http://balticsummercup.eu/startlists-results/.