Balti Liiga sai ellu kutsutud eelkõige seepärast, et oleks hea naaberriikide sportlastega mõõtu võtta ja et meie piirkonnas oleks rohkem kõrgematasemelisi võistlusi. Kõige usinamad osavõtjad selle aasta koolisõidu liigas olidki eestlased, kes lõpuks ka meeskondliku ja erinevate vanuseklasside võidud koju tõid. Aga kõigest järgemööda.

Harrastajate klassis olid Ruilas stardis Eesti ja Läti sportlased. Kahe päeva kokkuvõttes oli parim Jekaterina Rastoštšenkova (RSK KRT) hobusel Dana Delany, kes oli liider ka mõlema päeva testides (L36 70,556% ja L9 73,604%). Samuti kuulus talle sama klassi liiga võit.

Laste klassis oli kohal 17 võistluspaari nii Eestist kui Lätist. Ka siin joonistus välja üks liider - Carinee Ainola (Niitvälja RSK) ponil Rant. Nende tulemuseks jäi esimesel päeval L36 skeemis 69,333%, teisel päeval L9 testis 70,495%. Kahe päeva kokkuvõttes olid nad kindlalt parimad, samuti oli Carinee liiga arvestuses lasteklassi parim sportlane.

Eestlastel oli põhjust rõõmustada ka juuniorite tasemel. Sarnaselt eelmistele klassidele oli ka siin mõlemal päeval kindel liider: Stella-Marii Tamme (Niitvälja RSK) hobusel Calendula. Nende tulemuseks L27 skeemis 67,458% ja L31 testis 68,542%. Tänu eelnevatelt etappidelt saadud headele tulemustele oli kindlustatud ka selle vanuseklassi liiga üldvõit.

Kogu eelnev stsenaarium kordus ka noorte vanuseklassis, kus kõik esikohad noppis Marii-Heleen Raidmets (Audruranna RSK) hobusel Rokit. Nende tulemuseks: M12 65,196% ja vabakavas 67,917%. Liiga kokkuvõttes saavutas Raidmets siiski tubli teise koha, jäädes alla lätlannale Laura Ivanovale 1,8 punktiga.

Seeniorid sõitsid esimesel päeval Prix St. Georges (R9) ja teisel päeval FEI Intermediate 1 Freestyle, 2009 (R19) skeeme. Kindlat liidrikandidaati siin polnud ja võistlus oli seda põnev. Esimesel päeval saavutasid esikoha Diana Pruks (RSK Toominga) ja Skywalker 65,211 protsendiga. Ka teine koht kuulus Pruksile, sedakorda hobusel Romantika (64,921%). Kolmandad olid Raidmets ja Rokit (64,632%). Teisel päeval tegi parima küri tulemuse soomlanna Sophia Backlund hobusel Hilton III tulemusega 68,550%, saades oma soorituse eest ka Fortaco eriauhinna. Teiseks tulid Pruks ja Romantika (66,800%) ja kolmandaks Grete Hussar (Saaremaa RSK) ja Rohan Warrior (66,775%). Parim vabakava tulemus viis Backlundi juhtima ka kahe päeva kokkuvõttes. Liiga kokkuvõttes sai seenioride klassi esikoha Getter Kangur (Tondi RSK).

Nii Balti Liiga Eesti etapil kui üldkokkuvõttes võistkondlikus arvestuses tuli esikoht Eestisse, teine läks Lätile ja kolmas Eestile.

Ka avatud klassides tuli eestlastele mitmeid võite. M-tasemel saavutas avapäeval esikoha Pruks hobusel Volteris tulemusega 65,00%, teisel päeval lätlanna Agnese Kukaine hobusel Eko (68,458%). Viimane oli parima ka kahe päeva kokkuvõttes.

L-tasemel tegi laupäeval uhke sõidu Katrin Tinno (Niitvälja RSK) hobusel Damberina (66,708%). Pühapäeval sai võidupunktid sellel tasemel ainukesena stardis olnud Peter Nicolai Skjoldby (Viljandimaa RSK) hobusel Donna Del Lago (61,417%) ning nii oli paar parim ka kahe päeva arvestuses.

Tasemel A/L oli mõlemal päeval kindel liider Tiina Kuusmann (RSK KRT) hobusel Rimbaud (68,889% ja 65,946%), olles parimad ka kahe päeva kokkuvõttes.