Seekord kogunesid Eesti ratsaspordi parimad Rakvere kultuurikeskusesse, et panna pidulik punkt 2018. aasta hooajale. Traditsiooniliselt anti meened kõikide vanuseklassi parimatele sportlastele, kes selgusid edetabelite tulemusena. Meened said ka edukamad ratsaspordiklubid ja rahvahääletusel selgunud eriauhindade Aasta Tegija, Aasta Vabatahtliku, Aasta Hobune ja Aasta Tegu võitjad.

Juba kolmandat aastat järjest sai Rein Pill parima takistussõitja tiitli, mis oli ilusaks punktiks suurepärasele ja võitude rohkele hooajale. Suuri üllatusi ei olnud ka koolisõidus, kus parima koolisõitja tiitliga pärjati Dina Ellermann. Kestvusratsutamises anti parima kestvusratsutaja auhind Olga Maksimenkole. Rakendispordis kuulutati parimaks üheponi kutsariks Riina Rõa ja parimaks ühehobuse kutsariks koju Eve Haggi. Lisaks anti välja meened parimatele rakendispordi gruumidele, kelleks osutusid Age Põldaru ja Ülle Seervald. Aasta kolmevõistleja tiitlit tänavu välja ei antud.

Seeniorsportlastele pakkusid eelmisel aastal tugevat konkurentsi noorte ja U25 klassi sportlased. Takistussõidus anti aasta parima auhind Helene Marie Rägole, koolisõidus läks sama tiitel Evelin Rattusele. Kolmevõistluses anti meene eelmisel hooajal U25 klassi Eesti meistrile Kaire Kalmule. Kestvusratsutamise parimaks noorsportlaseks sai Eveli Pärna.

Juunioride parima takistussõitja tiitel anti kolmandat aastat järjest Berit Lehtsaarele, kes EMV-l võttis kuldse duubli, saavutades esikoha nii juunioride kui U25 klassis. Parima koolisõitja auhinna sai teistkordselt Rose Marie Skjoldby. Kolmevõistluses viis aasta parima meene kaasa Elise Sõrmus ja kestvusratsutamises anti auhind üle sama vanuseklassi Eesti meistrile Lilian Schönbergile.

Lasteklassis võttis parima koolisõitja meene vastu Berit Pihlakule, kes tuli eelmisel suvel ka sama vanuseklassi Eesti meistriks. Takistussõidus kuulutati aasta parimaks Saksamaal elav ja treeniv Sophia Luisa Aland.

Poniklassis olid parimad takistussõitja Kippen Närep, koolisõitja Carinee Ainola, kolmevõistleja Britt Getter Astover ja kestvusratsutaja Eliise Laur.

Harrastussportlaste klassis olid tänavu jällegi uued võitjad. Takistusõidus sai aasta parima meene Kärt Kaseorg, kes võistles edukalt nii kodu,- kui välismaal. Koolisõidus võitis Agnes Raudam, kes saavutas ka 2018. a meistrivõistlustel kuldmedali. Kolmevõistluses kuulutati parimaks Maria Kivastik ja kestvusratsutamises Anne Luik.

Parimad klubid selgusid edetabeli alusel. Takistussõidus on mitu aastat võitmatuks osutunud Ruila Tall. Parim koolisõidu klubi eelmisel aastal oli Tondi RSK. Kolmevõistluses säilitas oma liidripositsiooni Järvamaa RSK ja kestvusratsutamises Estonian Endurance Riding. Rakendispordis oli parim Vändra ratsaklubi.

Eriauhindade kategooriad olid seekord tavapärasest veidi erinevad. Kokku sai e-hääletusel anda oma hääli neljas kategoorias. Aasta Vabatahtliku auhinna võitis Fair Play ponikarika korraldaja Katrin Vellet. Aasta Tegu kategoorias tulid võitjaks Ibelle van de Grote Haart ja Urmas Raag, kes saavutasid takistussõidu MK-finaalis 15. koha. Aasta Tegijaks valis rahvas Kullo Kenderi, kes lõpetas eelmise aasta Kesk-Euroopa liiga liidrina. Aasta Hobuseks valiti Rein Pilli võistluspartner Alfons Ra.