Tänavune Meremess toimub 20.-22. märtsini Eesti Näituste Messikeskuses.

Paneme sel aastal näitusele rekordarvu veesõidukeid, sealhulgas toimuvad mitmete jahtide ja kaatrite esmaesitlused. Oma mereteemalist tegevust ja tooteid tutvustavad huvilistele üle saja erineva ettevõtja: nii kodu- kui ka välismaised jahtide, kaatrite, purjekate, kanuude, kajakkide, mereriietuse ja –varustuse tootjad ning müüjad, surfi- ja sukeldumisklubid ning mere ja väikelaevandusega seotud riigiasutused.

Messilt saab ka varasema merekogemuseta külastaja põnevaid teadmisi ja oskusi erinevate meresõiduga seotud teemade kohta. Tänapäevase side- navigatsiooni- ja päästetehnikaga on huvitav ja oluline tutvuda kõigil, kes vahel hobi korras või kasvõi turistina mere peale sattuma peaksid.

Lisaks mitmekülgsele väljanäitusele pakub Meremess ka täiesti praktilisi elamusi. Ehedaid merelisi kogemusi toovad messile nii riigiametid kui ka vabatahtlikud merepäästjad; näiteks saab väljast ja seest uurida sajakohalist päästeparve, õppida elustamist, ja tunda omal nahal, läbi nõrga jää vajudes, kui kiiresti jahtub keha. Samuti saavad meie sisurikka loenguprogrammi raames jutuvestmiseks sõna mitmed legendaarsed purjetajad ja paadimehed.

Peatse kohtumiseni Meremessil!
Kristo Herzmann
Meremessi projektijuht