36-aastane Simpson jäi jahi alla lõksu ning jõupingutused tema elustamiseks ei andnud tulemusi, vahendab BBC News.

Simpson võitis 2008. aasta Pekingi olümpiamängudel koos Artemise meeskonna praeguse juhi Iain Percyga klassis Star kuldmedali ja 2012. aastal Londonis hõbemedali.

Suurbritannia kuningliku jahisõiduassotsiatsiooni (RYA) võistlusspordi direktor John Derbyshire kirjeldas Simpsonit kui teiste innustajat.

„Me oleme täna San Franciscost saabunud uudisest löödud,“ ütles Derbyshire. „Ma töötasin Andrew'ga lähedalt koos alates 16. eluaastast. Ta oli suur talent ja meie maailmaklassi programmi võtmetähtsusega liige paljude aastate jooksul, mis kulmineerus välja teenitud olümpiaeduga. Ta oli suur innustaja teistele, nii Suurbritannia purjetamiskoondises kui ka kogu riigis, ning me edastame oma sügavaima kaastunde tema perekonnale sellel kohutaval hetkel.“

RYA olümpiamänedžer Stephen Park nimetas Simpsonit fantastiliseks purjetajaks, kes tõi kõigist, kellega koos ta purjetas, esile parima.

San Francisco tuletõrjeameti pressiesindaja Mindy Talmadge ütles, et pärast jahi ümberminekut toodi kaks purjetajat kaldale ja viidi St. Francise jahtklubisse, kus parameedikud püüdsid üht neist elustada.

Teise isiku elu ohus ei olnud, teatas Talmadge.

Über läinud jahi ülejäänud üheksa meeskonnaliiget viidi saatelaeva pardale.

USA rannavalve esindaja leitnant Jeannie Crump ütles, et veel pole selge, mis põhjustas 22-meetrise jahi ümbermineku.