Nii mõneski klassis mängiti liidrikohad ringi. EJL Olümpiapurjetamise Eesti karikasarja kolmandaks ning suurimaks regatiks oleval võistlusel on esindatud noorteklassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293 U15 ja U17 , olümpiaklassidest aga Laser Radial, Laser Standard, Finn ning RS:X.

Reedel oli tuul purjelaudade jaoks liiga nõrk, laupäeval aga pääsesid ka nemad lõpuks merele. Peetud kolm võistlussõitu nõudsid sportlastelt head füüsilist vastupidavust, mida nelja osavõtjaga naiste ja alla 19 aastaste RS:X klassis jätkus kõige enam Ingrid Puustal Battery Tallinna Purjelauakoolist.

Napilt jäi Puustale alla Roland Mik (Rein Ottosoni Purjespodikool), kes päeva viimase sõidu ka võitis. Kolmandaks asetus Benjamin Siirak (BTPLK).

Meesteklassis, kus samuti neli võistlejat, sobisid tuuleolud hästi Kevin Jakobsonile (BTPLK), kes põhikonkurendist Johannes Ahunist (BTPLK) kahes võistlussõidus tugevam oli. Rootslane Johan Ekstedt pidi Eesti noormeeste järel leppima kolmanda positsiooniga.

Olümpiaklassides peeti maha koguni 4 sõitu. Nende hulgas on 20 võistlejaga Laser Radial klassi üldarvestuses juhtima läinud Rein Ottosoni Purjespordikooli ridades seilavad juuniorid - esimene on Sten-Mark Bachmann, teine Mihkel Väli ning kolmas Stenver Sondla. Naiste arvestuses, kus osalejaid neli, on aga kõige paremini esinenud Tallinna Jahtklubi neiu Anna Pohlak, järgnemas Anne-Mari Luik (ROPK) ja Liina Kolk (Saaremaa Merispordi Selts).

Finn klassi kindel liider Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) on oma võistlussõitudega igati rahul: „Täna võitsin kolm sõitu, ainult ühe kaotasin viimastel meetritel Lauri Väinsalule. MM-i eel on vorm hea, olin just kaks nädalat Inglismaal treeninglaagris. Tiitlivõistlustel olen seadnud sihiks koha esikümnes." Lauri Väinsalu (ROPK) on läinud mööda Harles Liivist (ESS Kalev Jahtklubi) ning asetseb nüüd teisel kohal, Liiv on kolmas. Finnil võistleb kokku 6 sportlast.

Ka noorteklassides oli võistlussõite neli, vaid väikestele Optimisti purjetajatele oli üks sõit vähem. Huvilistele võistluste kestel ka Interneti teel kaasaelamist võimaldavas Zoom8 klassis on 37 sportlase seas juhtima läinud üsna mitu sõiduvõitu haaranud Georg Haud (ROPK), veidi jääb punktiarvult tahapoole tema klubikaaslane Kätlin Tammiste (ROPK), kes küll tüdrukute arvestuses on seni parim. Kolmanda koha vääriliselt on seilanud Kalevi Jahtklubi poiss Sten Christian Taal.

Ülejäänud klassides kujunes esikolmik järgmiseks:
Optimist (55 võistlejat) - 1. Karl Kask (KJK), 2. Taavi Valter Taveter (Pärnu Jahtklubi), 3. Uku Kuusmaa (Haapsalu Purjespordikool)
Laser 4.7 (13 võistlejat) - 1. Rimo Timm (SMS), 2. Annegret Unnuk (ROPK), 3. Henry Lemendik (KJK)
Laser Standard (8 võistlejat) - 1. Karl-Martin Rammo (ROPK), 2. Argo Vooremaa (ROPK), 3. Patrick Abner (ROPK)
Techno 293 U15 (6 võistlejat) - 1. Karl-Erik Saarm (BTPLK), 2. Artur Kaiküll (BTPLK), 3. Kaisa Potisepp (BTPLK)
Techno 293 U17 (9 võistlejat) - 1. Betti Vainküla (BTPLK), 2. Monika Rull (BTPLK), 3. Kaarel Kotkas (Jahtklubi Dago)

Reedest pühapäevani vältavate karikavõistluste jooksul on plaanis viia kõigile klassidele läbi kuni 8 võistlussõitu. Olulisima uuendusena on sel aastal kahe võistlusraja asemel koguni kolm - eraldi rajad on noorte ja OM-paadiklassidele ning purjelaudadele, eesmärgiga tagada regati igati sujuv kulgemine.