Stardihetkel puhus tuul suunaga Russalkalt Meriväljale. See aitas võistlusjuhil otsustada, kuidas ja kuhu rada sättida, et kõik osalejad vähemalt tunnipikkuse regati saaksid. Sel korral jagunesid viies grupis võistlevad alused Russalka poi ja Kuulimuna toodrite ning Pirita jõe suudme lähedale paigutatud märkide vahele - vaatepilt kirevatele purjedele oli ülev. Distants oli üles ehitatud ikka nõnda, et suuremad purjekad saaksid sõita pikema raja ning väiksemad veidi lühema ja seda kõike selleks, et jõutaks enam-vähem üheaegselt kaldale pirukabaari teed rüüpama, juttu puhuma ja merel filmitud starte vaatama.

Kuna ilmaennustus lubas sõidu vältel tuule vaibumist, sai kohtunike laeval kõvasti pöialt hoitud, et õhu liikumine enne viimase jahi finišeerumist sootuks otsa ei lõppeks. Pöidlahoiust oligi kasu, kuna üsna pea pärast lõpusignaali muutus Tallinna laht suureks ja rahulikuks peegliks, justnagu igal eelneval kesknädalal.

Ka stardis puhunud tuuleke ei olnud regati vältel sugugi kindel, mispidi ta liikuma peab - see tegi võistlejate elud põnevaks - juhtus ka seda, et äsja taganttuules seilanud alus võttis pöördemärgi, et asuda vastutuule kursile, kuid kuna tuulel olid teistpidised plaanid, pidid meeskonnad juba kokkupakitud värvilised spinnakerid uuesti taevasse lennutama. Pidev tähelepanelikkus ja valvsus käivad purjetamisega kaasas ning just need omadused aitavad välja selgitada, kes on terasem.
Tänased teraseimad meeskonnad koos kaptenitega olid: EST 475 Forte – Tammo Otsasoo; EST 535 My Car – Andres Laul; EST 606 Brigitta X – Aleksandr Karboinov; EST 242 Leila – Priit Põldmaa; EST 23 Svea – Hard Perk.

12. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp
1. EST 475 Forte – Tammo Otsasoo
2. EST 710 Merion X – Ain Pomerants
3. EST 699 Albatross – Tiit Nõu
II grupp
1. EST 535 My Car – Andres Laul
2. EST 379 Bossanova – Peeter Siniväli
3. EST 633 Cherie – Ivar Aru
III grupp
1. EST 606 Brigitta X – Aleksandr Karboinov
2. EST 465 Jazz – Risto Riim
3. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
IV grupp
1. EST 242 Leila – Priit Põldmaa
2. EST 751 Minni – Andres Aavik
3. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann
V grupp
1. EST 23 Svea – Hard Perk
2. EST 5 Greta – Mikk Köösel
3. EST 383 Tipa – Ivar Terase