Kella kolme paiku tuli merele vaikne tuuleke ja Melgesed said lootuse teha ära kasvõi üks sõit. Kuid kuna tuulekiirus ei küündinud korralikus sõiduks vajaliku 3 m/s peale, jäi täna peale kahte stardipüüet 368 osalejale saatuseks sadamasse tagasi pöörduda.

Nii korraldajad kui sõitjad hoiavad pöidlaid peos, et homseks tuuleolud paraneksid ja edasilükatud sõidud peetud saaksid. Sellepärast on ka start tund aega varasemaks tõstetud - kella 11.00 peale.

Seisud punktitabelis püsivad seega meeskondadele samad eilsega: esimesel kohal üldarvestuses Itaalia profitiim Uka Uka Racing, roolis Lorenzo Bressani (kahe sõidu kokkuvõttes kohad 1. ja 2.), teisel Norra Storm Capital Sail Racing Team Oyvind Jahre kaptenikäe all (kohad 3. ja 4.) ning kolmas ITA purjetähisega Gullisara, roolis Carlo Fracassoli (2. ja 7.).

Eesti jaht Rock City Tiit Vihuliga roolis võitles end eile amatööride hulgas teiseks ning üldarvestuses üheksandaks (sõitude eest mitte-professionaalide arvestuses vastavalt 3. ja 5. kohta saades). Eesti jahte võtab võistlusest osa viis. Profipurjetaja Peter Šaraškini juhitud Zuxu-tiim positsioneerus 21. Tõnu Tõniste meeskond Lenny-nimelisel jahil jäi amatööride arvestuses kuuendaks ja on üldarvestuses 23. Värskemad Melges 24-l sõitjad, mehed 4Energial on kapten Erki Meltsa juhtimisel üldarvestuses 27., amatööride omas 11. positsioonil. Deja Vu tiim jäi Rene Treifeldti juhtimisel vastavalt 72. ja 28. kohale.

Sportlikul, kiirel ja kergel jahil sõidavad parimad purjetajad - olümpiamängude medalimehed, maailma- ja Euroopa meistrid, America's Cup ja Volvo Ocean Race'i kogemustega mehed. Võistlussõite plaanitakse neljapäevaks purjetada kokku 12. Arvestust võetakse nii kogu 79 võistlusjahi peale kokku kui eraldi 32 amatööride võistkonnale, start on kõigil ühine.

Võistlusi korraldab ESS Kalev Jahtklubi koostöös Soome-Eesti Melges 24 Klassiliiduga.