Eilne tuule vaibumise tõttu lühikeseks jäänud võistluse avapäev tähendas seda, et täna tuli purjetajatel veeta merel arvukalt tunde – paadiklassidele peeti neli ning purjelaudadele kolm sõitu. Ühtlasi pani sportlased korralikult proovile Tallinna lahel puhunud muutliku suunaga keerutav tuul.

Kahepaadil 29er juhivad endiselt Juuso Roihu ja Henri Roihu (TJK). 8 paadi konkurentsis on teise koha säilitanud Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (ROPK), kolmandaks on aga tõusnud Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK).

470 klassis on seni kõik sõidud võitnud Marjaliisa Umb ja Elise Umb (PSS Maru). Teiselt asetuselt järgnevad neile soomlannad Rosa Lindqvist ja Annina Takala ning kolmandalt samuti Soome paatkond Miikka Nikkilä ja Leo Tykkyläinen. Klassis võistleb 6 paati.

F-18 katamaraanil tõusid tänaste sõitudega juhtima Uku Kuusk ja Aivar Soo (HPSK) ning avapäeva järgsed liidrid Andres Laul ja Ain Roosma (EKL) on hetkel teisel kohal. 8 paatkonna seas on kolmandad Jüri Saarnak ja Margit Saarnak (EKL).

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) on endiselt kindlaks liidriks Laser Standard klassis. Teisele positsioonile on 14 mehe hulgas asetunud Argo Vooremaa (KJK), kolmas on aga soomlane Mattias Lindfors.

Finnil ei ole esikohta käest andnud Deniss Karpak (Karpak ST). Teisel kohal paikneb ikka Martti Kinkar (ROPK) ning kolmas on 7 sportlase seas Lauri Väinsalu (ROPK).

Techno 293 purjelauaklassi alla 15 aastaste noorte seas jätkab kõrgeimalt positsioonilt Karl Gregor Baumann (NYC) Alfred Kalmi (BTPLK) ja Aarto Pihlapuu (BTPLK) ees. Alla 17 aastaste hulgas juhib Keit Järve (NYC), järgnemas Priit Kivisilla (JK Dago) ja Rainer Kasekivi (BTPLK). U15 arvestuses on võistlejaid 5 ning U17 arvestuses 6.

Tallinna Nädala regati korraldab Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Homsel viimasel võistluspäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11. Võistlusseeria jooksul plaanitakse kõigis klassides pidada 8 võistlussõitu.

Tallinna Nädala purjeregati näol on tegemist pikaajaliste ajalooliste traditsioonidega võistlusega. Regatt toimus mitmeid aastaid suure rahvusvahelise võistlusena juba Teise maailmasõja eelses Eesti Vabariigis. Nõukogude ajal oli suurimaks Tallinnas peetud iga-aastaseks regatiks Balti regatt. 1991. aastast alates on regatti peetud iga-aastaselt algul Tallinna 470 Regati nime all, hiljem alates 2005. aastast Tallinna Nädala regatina. Mitmetel aastatel on Tallinna Nädala regatt olnud suurim Tallinnas peetud regatt, kus osalenud ka arvukalt purjetajaid meie naaberriikidest.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku seitsmest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 25.-27. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 15.-17. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimunud Spinnakeri regatt 6.-8. juulil. Neljas osavõistlus sõideti 24.-26. augustil Roomassaares Saaremaa karikavõistlustel ja viies 31. augustist 2. septembrini Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistluste raames. Eelviimaseks etapiks oli 14.-16. septembril peetud Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 21.-23. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt. Noorimate klass Optimist võistles kokku neljal regatil, teistes klassides peetakse kolm regatti. Kõigis klassides lähevad võistlussarja üldkokkuvõttes arvesse kolm paremat regatitulemust.