Uus võistluskoht ja laitmatu mainega Emajõe festival tõi SUP võistluse starti rekordarvu osalejaid – 41 võistlejat. “See oli samaaegselt nii õnnelik kui ka hirmutav tunne,” ütles ürituse korraldaja Tõnis Metstak. Riikidest olid esindatud Eesti, Läti, Leedu, Soome ja Holland.

Kõik regiooni aerulaua parimad tegijad olid kohal. Võistlusformaadi kohaselt koosnes võistlus 200 m sprindist ja 5 km maratonist. Laste maratoni distantsi pikkus oli 2 km. Lühemad distantsid asusid Tartu kesklinnas, pikemad ülesvoolu jõe rannani ja tagasi.

Eesti MV klassis saavutas Emajõe etapil esikoha Marcus Pertelson. Teise koha sai sarja üldliider Tarmo Tamm (Team Mahe) ja kolmandaks tuli Marko Sander Soomest. Naiste arvestuses võitis etapi Betti Vainküla (Surfhouse), teine oli Cerly Aulik (Chica) ja kolmas Merle Nummert (Rautio Sports). Sarja liider naiste seas on enne viimast etappi Vainküla.

Harrastajate SurfSup klassis saavutas maratonisõidu parema tulemusega etapivõidu Jaanus Hallik (Roosisaare Surfiklubi). Teise koha sai sarja SurfSup klassi liider Kristjan Novitski ja kolmandaks tuli parim naine Pritta Paadik. Naiste arvestuse teise koha saavutas Kati Keevallik (Chica) ja kolmas oli Maarja Hallik (Roosisaare Surfiklubi). Sarja liider SurfSup naiste arvestuses on Paadik.

SurfSup noorte U15 klassis võitis Emajõe võistluse Anna Maria Millend. Teiseks tuli Patrick Heero ja kolmas oli Alan Mitšulis. SurfSup noorte U13 klassis saavutas võidu Katriina Metstak (Sunlovers). Teise koha võitis Emma Viktoria Millend (TPLK) ja kolmandaks tuli Hans-Kristjan Novitski (Pirita Surfiklubi).