Kella kahe paiku pärastlõunal hakkas õhk liikuma ja mindi merele. Zoom8 klassis saadi pidada kaks sõitu, kuid rohkearvulise, kahes fliidis sõitva Optimist klassi saagiks jäi eile üks sõit. Zoom8 klassis jätkab lidrina Jakob Haud Rein Ottosoni Purjespordikoolist. Optimist klassis tõusis eestlaste parimana 11ndale kohale Angeliina Maria Isabel Õunap Pärnu Jahtklubist.

Suur suvi koos kõrgrõhkkonnaga on jõudnud Eestisse ja see mõjutab tugevalt ka tuuleolusid Tallinna lahel. Reedehommikune peegelsile meri hakkas virvendama alles kella ühe-kahe vahel pärastlõunal. Peavõistlusjuht Viljar Sepa sõnul jagus purjetamiseks vajalikku ühtlast vähemalt nelja sõlme kiirust tuult aga liiga lühikeseks ajaks ja nii saadi Zoom8 klassile pidada kaks võistlussõitu ja Optimist klassile üks.

Optimist klassis on pärast kahte kvalifikatsioonisõitu juhtimas kaks Venemaa purjetajat – eile sõidu võitnud Griha Koval (CSKA VMF) esimesel ja Matvei Lobanov Venemaal (Sailing Academy SPB) teisel kohal. Kolmandale kohale tõusis leedukas Rukas Strelciunas (BANGP8TYS). Eestlaste parimana sõitis eile välja kaheksanda tulemuse ja see tõstis ta üldkokkuvõttes 11. kohale. Kahekümnendal ja kahekümne esimesel kohal on vastavalt Aleksander Kuusik Rein Ottosoni Purjespordikoolist ja Hendrik Holtsmann Pärnu Jahtklubist.

Zoom8 klassis on pärast nelja võistlussõitu esikümnes kaks eestlast, seeriaga 1-2-3-1 on esikohal 2015.a Zoom8 MMi pronks, möödunud aasta Spinnakeri regati neljas Jakob Haud Rein Ottosoni Purjespordikoolist. Lucas Karlemo Soome klubist ESF on seeriaga 3-3-1-2 teisel kohal ja kolmandal kohal on Daniil Usachev Venemaalt (SpbSC) seeriaga 6-4-2-3. Seitsmendal kohal on Hugo Rasmus Vaino on Rein Ottosoni Purjespordikoolist ning Marcus Univer samast koolist on 11ndal kohal.