Selges sinises taevas paistev soe päike ning kiirusega 8-9 m/s puhunud tuul olid enam kui sajale regatile saabunud sportlasele igati soodsad võistlustingimused ning päevaks planeeritud kolm võistlussõitu said kõik kenasti peetud.

Täna võistlust alustanud Zoom8 klassis moodustavad esikolmiku Saaremaa Merispordi Seltsi noored: esikohal on puhta sõiduvõitude seeriaga Martin Õunap, järgnemas Marie Pihlas, kes juhib ühtlasi tüdrukute arvestuses, ning Sander Puppart. Zoom8-l osaleb regatil kokku 30 noormeest ja neidu.

Samuti täna esimesed stardid saanud Laser 4.7 klassis jällegi on kõrgeimatel positsioonidel Rein Ottosoni Purjespordikooli sportlased: liidriks on 13 purjetaja konkurentsis Tavo Annus, teisel kohal Kristo Gorbunov ja kolmandal Jaan Erik Pihel.

Optimistil tõusis tänaste sõitude järel juhtima Kaarel Paal (KJK). Eilne liider Keith Luur (PJK) on teine ning Karsten Holter (PJK) kolmandal kohal. Tüdrukutest on kõrgeimal positsioonil Mari-Ann Raud (TJK), alla 13 aastaste üldarvestuses Kaarel Paal ning alla 13 aastaste tüdrukute seas Helen Ausman (KJK). Klassis on võistlejaid kokku 65.

Techno 293 U15 purjelaual jätkab kindlalt parimana Karl Gregor Baumann (NYCS). Teisel kohal on endiselt Alfred Kalm (TPLK) ning kolmandal Tanel Reigo (TPLK). U15 klassis võistleb kolm noort.

Klassis Techno 293 U17, kus võistlus alles täna algas, on kuue sportlase seas juhtkoha haaranud Marcus Pertelson (TPLK) Hendrik Ploomi (NYCS) ja Keit Järve (NYCS) ees.

Techno 293 O17 purjelaual aga on seni olnud konkurentsitult tugevaim Rainer Kasekivi (TPLK). Teist positsiooni hoiab nelja võistleja hulgas Priit Kivisilla (JK Dago) Mia Tamme (NYCS) ees.

Homsel viimasel võistluspäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11. Võistlusseeria jooksul on kavas kõigis klassides pidada 7 võistlussõitu.