Avapäeva võistlus toimus troopilises palavuses, kus puhus mõõdukas maatuul, mis üllatavalt tõi endaga siiski kaasa korraliku lainetuse. Tuul oli 5-8m/s ning lakkamatult ja etteaimamatult keerutav. Sõit tulevastel olümpiavetel nõudis sportlastelt pidevat keskendumist ning tihti taktikaliste otsuste tegemist vaid loetud sekundite jooksul.

Laser klassis peeti täna kaks sõitu. Karl-Martin Rammo on avapäeva kokkuvõttes 9ndal kohal. Teise tänase sõidu lõpetas Rammo aga esimesena, jättes seljataha 58 maailma tipp-purjetajat.

Karl-Martin Rammo: "Olen endale selleks regatiks seadnud eesmärke, millest üheks on head stardid. Esimene katse selles kategoorias positiivset tagasisidet ei saa. Teises sõidus parandasin vead. Sain enda jaoks viimase aja kõige keerulisema stardipositsiooni pealt mitte hiilgavalt, kuid piisavalt hästi ära, et mul oli ruumi vajutada. Igal juhul, MK-etapi sõiduvõit olümpiavetelt käes. "

RS:X klassis peeti täna 3 sõitu. Ingrid Puusta on hetkel üldarvestuses 10ndal kohal. Kõigis kolmes sõidus näitas Puusta stabiilset ja kindlat vormi, finišeerides vastavalt kohtadel 9, 8 ja 8. Kui alguspäevadel oli Puustal raskusi ajavahe seljatamisega, siis täna toimunud esimesteks kvalifikatsioonisõitude ajaks oli olukord juba paranenud ning valmisolek maksimum anda olemas.

Hooaja esimesel purjetamise maailma karika regatil Jaapanis Enoshimas osaleb sel nädalal 466 tipppurjetajat 44 riigist. Võistlus toimub eeloleva, 2020. aasta Tokyo olümpiamängude purjespordikeskuse olümpiarajal. Seega on antud võistlus nii Puustale kui Rammole heaks eelhäälestuseks ja harjutamisvõimaluseks paari aasta pärast toimuvaks suurvõistluseks.