Esimene võistluspäev oli vägagi suvine. Päikesepaisteline taevas oli praktiliselt pilvitu, temperatuur suveilmale igati kohane ning tuultki oli pigem napilt. Sellele vaatamata said kõik klassid peale Formula avapäeval kenasti kolm sõitu kirja.

77 võistlejaga Optimist klassile peeti eile kvalifikatsioonisõidud, mille tulemuste põhjal stardivad 45 paremat tänasest kuldgrupis ning ülejäänud võistlejad purjetavad edasi hõbegrupis. Kvalifikatsiooni järgselt kuulub siin kaksikjuhtimine meie lõunanaabritele - esimesel kohal on Emils Amsils ja teisel Eduards Mucins. Parim eestlane on kolmandal positsioonil olev Angeliina Maria Isabel Õunap. Tänane võistluspäev toob lisaks kuldgrupi tihedale konkurentsile kindlasti kaasa kõva rebimise ka hõbegrupis, kuna sealt pääsevad päeva lõpptulemuste alusel kolm tugevamat purjetajat homseks kuldgruppi.

Zoom8 klassis võitis kõik avapäeva sõidud ja läks seega ka juhtima Aleksander Kuusik, kannul Karolin Härm ja Aksel Tamm.

Klassis Laser 4.7 asus juhtima lätlane Eduards Plavins. Parima eestlasena on teisel kohal Mattias-Johan Kangur ning kolmanda positsiooni on võtnud Sten-Markus Andresson.

Ingrid Puusta võitis RS:X purjelauaklassis eile esimesed kaks sõitu, kuid kolmandas tehtud valestart asetab ta hetkel kokkuvõttes teiseks ning klassis juhib Artur Luure. Kolmandal kohal on Rainer Kasekivi. Alla 19 aastaste seas on esimene Raul Mihkel Anton.

Techno 293 purjelaua alla 17 aastaste klassis juhib avapäeva järel Lola Maria Pärna Joonas Vääri ja Daniel Schneideri ees. Alla 15 aastaste klassis on esikohal Romek Roolaht.

Formula purjelaudadele oli eile tuult liiga napilt ning kirja saadi vaid üks sõit, mille järel on esikohal Tristen Erik Kivi.

Klasside Zoom8, Laser 4.7 ja RS:X võistlusformaat koosneb reedest pühapäeva lõunani merel purjetatavatest fliidisõitudest ja pühapäeval alates kella 14st sadama lähedal toimuvatest poolfinaalist ja finaalist. Fliidisõitude tulemuste põhjal pääsevad kolm paremat otse finaalsõitu. Poolfinaalis purjetavad fliidisõitude 4.-10. paat ja selle sõidu võitja pääseb samuti finaali. Finaalsõidus selgitatakse regati esikolmik.

Klassidele Optimist, Techno 293 ja Formula koosneb võistlusformaat reedest pühapäevani peetavatest fliidisõitudest. Optimist klass sealjuures sõidab tänasest kuld- ja hõbegruppides.

Laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Pühapäeval toimuvaid finaalsõite kommenteerivad huvilistele kaldal Saaremaa spordiajakirjanik Alver Kivi ja purjetaja Juhan Kolk.