EJL Olümpiapurjetamise Eesti karikasarja kolmandaks ning suurimaks regatiks oleval võistlusel on esindatud arvukalt klasse.

Noortest on väljas Optimisti, Zoom8, Laser 4.7 ning purjelaua Techno 293 U15 ja U17 sportlased, olümpiaklassidest aga võistlustules Laser Radial, Laser Standard, Finn ning RS:X.

Käesolev juubeliregatt on Tallinna Jahtklubi ajaloos eriti oluline seetõttu, et on üheks klubi tänavust 100. aastapäeva tähistavatest suursündmustest.

Meeldejäävaks juubeliaasta ürituseks olid ka juuli lõpus - augusti alguses Lohusalus Tallinna Jahtklubi korraldamisel aset leidnud Zoom8 klassi maailmameistrivõistlused, lisaks avati maikuus vanalinna külje all pidulikult Tallinna Jahtklubi uus ametlik kodusadam, mis enne Teist maailmasõda ja Nõukogude okupatsiooni kuulus samuti jahtklubile. Uue klubihoone ehitas Tallinna Jahtklubi koostööpartner AS Tallinna Sadam.

Reedest pühapäevani vältavate karikavõistluste jooksul on plaanis viia kõigile klassidele läbi kuni 8 võistlussõitu. Olulisima uuendusena on sel aastal kahe võistlusraja asemel koguni kolm - eraldi rajad on noorte ja OM-paadiklassidele ning purjelaudadele, eesmärgiga tagada regati igati sujuv kulgemine.

Kokku enam kui 140 võistleja seas on tavapäraselt suurima osalejate arvuga esindatud noorimate purjetajate Optimist klass, kus favoriitideks võib pidada karikasarja avaetapil, Roomassaare regatil poodiumikohad hõivanud Pärnu noormeest Taavi Valter Taveteri (pildil), Haapsalu poissi Uku Kuusmaad ning Saaremaa Merispordi Seltsi lipu all purjetavat Martin Õunapit, samuti läinudaastast Eesti meistrit Karl Kaske Kalevi Jahtklubist.

Laser olümpiaklassides selgusid Eesti meistrid küll juba juuni alguses Tallinnas EM-i eelregatina peetud võistlustel, kuid Lohusalus pälvivad võitjad siiski uhked Tallinna Jahtklubi rändkarikad. Naiste Radial klassis võib esikohaheitlust oodata eeskätt Anne-Mari Luige ja Anna Pohlaku vahel, Standardil on võidupretendentideks Argo Vooremaa, Karl-Martin Rammo, Patrick Abner ning ka just vaiksemates tuultes hästi esinev Kaarel Kruusmägi.

Finnil on võistlustules hiljuti rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF maailma karikasarja lõpptulemustes üliheale 10. kohale platseerunud Deniss Karpak, kes juuli alguses peetud eelmisel Eesti Karika regatil üheski võistlussõidus konkurente endast eespool finišijoont ületama ei lubanud.

Väga huvitavat võistlust on oodata RS:X meeste klassis, kus kolmele eestlasele on tihedat konkurentsi pakkumas purjelaudurid Iraanist ja Rootsist.

Põnevaid hetki pakub regatt sel aastal ka kaldalt kaasaelajaile, kuna Zoom8 klassi võistlussõite on võimalik paatidele kinnitatud GPS jälgimisseadmete abil reaalajas Interneti vahendusel jälgida.

Selleks tehakse koostööd spordivõistluste jälgimiseks sobiva interaktiivse keskkonna loonud Minu Rada OÜ-ga, kelle veebilehele http://www.minurada.ee/voistlused on kõik huvilised algaval nädalavahetusel ka väga oodatud. Ühtlasi on samal kodulehel võimalik võistlussõite hiljem järelvaadata.

Traditsiooniliselt toimub laupäeva õhtul amatööride regatt, kus oma oskusi on juba aastaid katsetanud treenerid, lapsevanemad ning ka esmakordselt purjepaati istujad.

Kogenud purjetajatel on aga samal ajal suurepärane võimalus teha tutvust kahemehepaadiga RS Feva, millel Eestis seni veel purjetatud ei ole. Küll aga on tegemist atraktiivse ning perspektiivika klassiga, mis on maailmas laialt levinud ning pakub noortele pinget eeskätt oma kiirusega, olles samal ajal küllalt kergesti käsitsetav.

Võistluste avamine toimub reedel, 20. augustil kell 13 Lohusalu sadamas, korraldajaks on Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Võistluste kodulehekülg: http://www.tjk.ee/web/index.php?lang=et&page_id=58

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb viiest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 28.-30. mail Roomassaare regatiga. Teiseks etapiks olid 2.-4. juulil Pirital aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandana peetakse Tallinna Jahtklubi karikavõistlused Lohusalus 20.-22. augustil. Eelviimane etapp sõidetakse 10.-12. septembril Pärnu Sügisregatil ning viimane 24.-26. septembril Tallinna Nädala regatil.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika kodulehekülg: http://www.puri.ee/web/index.php?lang=et&page_id=1044