Regati avamisel Pärnu Jahtklubis tervitasid purjetajaid Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Pärnu Jahtklubi juhatuse liige Jüri Sõber ja Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein. Eesti Jahtklubide Liidul on uus rõivasponsor Sportland AS Helly Hanseni kaubamärgiga ning avamisel anti Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 klasside purjetamiskoondise liikmetele pidulikult üle koondise esindusriietus.

Zoom8 klassis kuulusid täna kõigi sõitude võidud Jakob Haudile (Rein Ottosoni Purjespordikool), millega noormees on ka klassis liidriks. Talle järgneb teisel kohal Hugo Vaino (ROPK) ja kolmandal Hendrik Holtsmann (Pärnu Jahtklubi).

Optimist klassis moodustavad hetkel esikolmiku lätlased: juhib Agate Einause, teine on Elza Cibule ja kolmas Emils Amsils. Eestlastest on kõrgeimal, neljandal kohal Tristan Šaraškin (Kalevi Jahtklubi).

Laser 4.7 paadil seilavatest sportlastest oli 1., 3. ja 4. finišitulemusega avapäeva kokkuvõttes parim Johannes Hubert Pukk (ROPK) Saaremaa Merispordi Seltsi noormeeste Silver Vahsteini ja Daniel Rüüteli ees.

Optimistil võistleb 86, Zoom8 klassis 39 ja Laser 4.7 klassis 25 noort. Eesti sportlastele pakuvad Pärnu lahel konkurentsi lõunanaabrid lätlased.