Tänase esimese stardi algus lükkus tuulevaikuse tõttu 50 minutit edasi, ent tuul kogus end järk-järgult ning teise sõidu ajaks saavutas juba kiiruse kuni 7 m/s. Idakaare tuul oli iseloomulikult pagiline ja keerutav, mis lisas niigi pingelistele võistlusoludele veelgi keerukust.

Laser Standard klassis jätkas hästi Argo Vooremaa (ROPK), kes sai tänastes sõitudes kohad 8. ja 10. ning kerkis eilsega võrreldes kokkuvõttes nelja koha võrra 26.-ks.

Hea pääste tegi Karl-Martin Rammo (ROPK), keda veel eile lahutas kuldlaevastikku pääsust ligi tosin kohta, ent kes tänaste sõidukohtadega 9. ja 13. kerkis kokkuvõttes 47.-ks ning lunastas õiguse seilata homme 50 parimaga kuldfliidis.

Samas klassis hõbelaevastikus jätkab ainsa eestlasena Patrick Abner (ROPK), kes jõudis kvalifikatsioonisõitudes kokku 83. kohale. Pronkslaevastikus sõidavad homsest Kaarel Kruusmägi (SMS), Jaan Akermann (PJK), Martin Sepp (ROPK), Henri Raska (ROPK), Sten-Mark Bachmann (ROPK), Henri Ingelman (ROPK), Alan Kodar ning Tõnis Haavel (KJK).

Esikohalt läheb finaalsõitudele vastu kahekordne maailmameister Tom Slingsby Austraaliast, kes on oma fliidis võitnud kaheksast sõidust pooled.

Üldarvestuses teisel kohal asub parima eurooplasena horvaat Tonci Stipanovic, järgneb Ateena olümpiahõbe Andreas Geritzer Austriast.

Laser Radial klassis kindlustasid pääsu kuldlaevastikku samuti kaks Eesti sportlast - Anne-Mari Luik (ROPK) ja Anna Pohlak (TJK). Luik sai täna kirja kohad 17 ja 40 ning asetus üldarvestuses 36. kohale.

Pohlak teenis tänastes sõitudes 16. ja 25. kohad ning pääseb kuldlaevastikku 40. positsioonilt.

Liina Kolk (SMS) ning Katri Plooman, kes asuvad hetkel vastavalt 66. ja 71. kohal, jätkavad homsest hõbelaevastikus.

Radialil jätkas võidukäiku horvaat Tina Mihelic, kes võitis taaskord mõlemad sõidud. Kokkuvõttes juhib Mihelic 11 punktiga võimsalt Suurbritannia sportlase Charlotte Dobsoni ees, kelle skoor on 29 punkti. Kolmas on ISAF maailmaränkingu liider Evi Van Acker Belgiast.

Finaalsõidud peetakse neljapäeval ja reedel, kokku on plaanis neli finaalsõitu.