Purjelaua formula klassis tuli võitjaks lätlane Janis Preiss (LAT-23), tema järel prantslased Valentin Brault (FRA-823) teisel ja Joann Flevery (FRA-730) kolmandal kohal. Parima eestlasena väljus võistlusest Toomas Mölder (EST-44). Formula klassi naiste arvestuses ulatati võidukarikas lätlasele Marta Ozola´le (LAT-140), teisel kohal säras eestlane Maarja Kivistik (EST-209), kolmandal lätlane Matise Vita (LAT-1).

Olümpia ettevalmistusklassis Techno 293 peeti sel korral 3 erinevat arvestust: alla 15 aastate poiste arvestuses võit Türgile, kuni 17 aastaste tüdrukute võidusõidu parim Venemaa ning alla 17 aastaste poiste arvestuses võit Valgevenele.

Uudsena sel aastal liideti võimsa purjelauavõistlusega lohe rajasõit – kaks arvestust ning võistluste parimad Madis Kallas (EST-43) ja Heikki Gross (EST-22).

NeilPryde Baltic Cup Tallinna etapi järel on hõivanud sarja esikoha lätlane Janis Preiss (LAT-23). Eestlane Martin Ervin (EST-202) pidi sel korral tunnistama naaberrahva paremust: “Kõik päevad ei ole vennad – päris kindlasti ei ole ma tulemustega rahul. Valed otsused merel, heitlik tuul ning uue varustuse tunnetamine ei olnud sel korral paigas. Puhkan paar päeva, analüüsin tehtut ning võtan end kokku juba augustis Lätis toimuvaks NeilPryde Baltic Cup finaaletapiks.”

Võistluste peakorraldaja Erno Kaasik loeb toimunud võistlusi igati kordaläinuteks: “ Suutsime kohale meelitada arvestava massi purjelaudureid ja lohesurfareid nii Eestist, Baltikumist kui ka mujalt Euroopast. Tegemist oli Eestis esmakordselt toimunud purjelaua ja lohesurfi ühise regatiga – midagi sellist pole varem siinmail tehtud. Korraldus sujus ning kuuldavasti jäid sportlased võistlustega väga rahule. Maailma teadlikkus Eestist kui purjelaua ja lohesurfi riigist on aastatega aina kasvanud, mida tõestab ka see, et Euroopa tasemel karikaetappi Eestis üldse peetakse. Antud valdkonnas käib tihe rebimine ning fakt, et siit väikesest Eestist maailmaränkingu punkte võib koguda, on juba võimas saavutus omaette!”

Käesoleva aasta võistluste ettevalmistamisel ning läbiviimisel pöörati teadlikult erilist tähelepanu ka publikumile – Formula/Kite Race ning Raceboard/Techno distantsid toodi Tallinna lahel rannale võimalikult lähedale ning asusid teineteisega kõrvuti. Randa üles seatud pealtvaatajate tribüünid ning mõnus Battery Pirita Surfiklubi andsid hea ülevaate võistluste käigust ning lubasid nautida mõnusalt suvist rannailma.

NeilPryde Baltic Cupile järgnevad Pirita rannas RS: X noorte Euroopa lahtised meistrivõistlused, mis kestavad 1. juulist kuni 7. juulini.