17.-19. juunil Pärnu Sailing Week’i raames Pärnu Jahtklubi esisel akvatooriumil aset leidval Match Race Grade 2 võistlusel osalevad maailma Match Race reitingutabeli tippu kuuluvad tiimid. Teisel võistluspäeval selgus 4 meeskonda, kes pääsevad pühapäevastesse poolfinaalidesse, et siis välja selgitada võitja finaalis. Viienda kuni kümnenda koha meeskondade jaoks on võistlus lõppenud.

Teine võistluspäev rõõmustas nii purjetajaid kui ka pealtvaatajaid päikselise ja ühtlase tuulega. Tänase päevaga said kõik meeskonnad omavahel sõidud peetud. Kokku toimus kahel päeval 14 sõitu ja iga meeskond sai pidada 9 matši.

Võrdselt kaheksa võiduga üheksast pääsesid lõppvõistlusele maailma reitingus 13. kohta omav Reuben Corbett ja 26. kohal paiknev William Tiller meeskond Uus-Meremaalt. Nende omavahelise matši võitis Corbett, mis annab talle turniiritabelis esimese asetuse ja võimaluse valida endale homsesse poolfinaali vastane. Kolmandana pääses edasi seitsme võiduga üheksast Keith Swintoni meeskond Austraaliast, maailma edetabelis kuulub neile hetkel 17. koht. Neljandana mahtus jätkajate hulka Henrique Haddadi meeskond, kes hoiab maailma edetabelis 34. kohta.

Ülejäänud meeskondade jaoks on võistlus lõppenud järgmiste tulemustega (sulgudes koht maailma edetabelis):

5. Joachim Aschenbrenner - Taani (35) - 4 võitu – võitude protsent 44
6. Robert Nyberg – Soome (38) - 3 võitu - võitude protsent 33
7. Mati Sepp – Eesti (65) - 3 võitu - võitude protsent 33
8. David Chapman – Austraalia (33) - 3 võitu - võitude protsent 33
9. Arpad Litkey – Ungari (189) - 2 võitu - võitude protsent 22
10. Vladimir Lipavski – Venemaa (83) - 1 võit - võitude protsent 11

Otsustavad ja kõige põnevamad sõidud algavad pühapäeval kell 9.40.