Laupäeval alustasid võistlemist Euroopa meistri tiitlile 470 meeste ja naiste laevastikud kokku 117 paadiga stardis. Finn klassi purjetajaid on EM-l kokku 71 ja 49er klassis purjetab kokku 65 jahti.

470 naiste klassis peeti avapäeval 2 võistlussõitu. Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) lõpetasid avapäeva sõidud 12. ja 14. kohaga ning asuvad kokkuvõttes 11. kohal. Avapäeval olid parimad sloveenia purjetajad Tina Mrak ja Teja Cerne, edestades võrdsete punktidega hispaanlannasid Tara Pachecot ja Berta Betanzost. Ühe punktiga jääb maha brasiilia naiskond Fernanda Oliveira ja Ana Luisa Barbachan.

470 meeste klassis alustasid Henri Tauts ja Marko Pomerants (KJK) regatti 24. ja 30. kohaga. Kokkuvõttes on meie mehed tulemustes 53. kohal. Austraallased Matchew Belcher – Malcolm Page ja jaapanlased Ryunosuke Harada – Yugo Yoshida võitsid omas grupis mõlemad sõidud ja jagavad kokkuvõttes esikohta.

49er klassi ekstreempurjekad alustasid võistlemist reedel ning kahe päevaga on nemad purjetanud juba 6 võistlussõitu. Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYC) on kahe päeva sõidutulemuste põhjal kokku 45. kohal (sõidukohad 21, 24, 20, 15, 21, 15). Regatti juhivad austerlased Nico Delle Karth ja Nicolaus Resch.

Finn klassis jäid avapäevale planeeritud võistlussõidud vähese tuule tõttu ära.

Euroopa meistrivõistluste tulemused ja info: www.openeuropeans2011.com

Eesti Purjetamiskoondist toetavad Starter, Tallinna Sadam, Vopak E.O.S., LHV pank, Marinepool, Matek, Pepsi ja Eesti Loots.