Melges 24 klassi meistrivõistlused meelitavad alati osalema nii mitte-elukutselisi purjetajaid kui ala proffe ja staare. Ka selle aasta MM pole erinev - professionaalide arvestuses võistlevad tuntud olümpiapurjetajad, America's Cupi sõitjad, eelmised EMide ja MMide võitjad, matchrace distsipliini maailma edetabeli tipud. Mitte- elukutseliste arvestuses (Corinthian division) võistleb 40% registreerunud tiimidest ning nende hulgas mitmeid andekaid purjetajaid ja kuulsaid nimesid. Tiitleid saavad nii proffid kui „korintlased" vastavalt oma laevastiku punktiarvestusele eraldi, kuid stardivad ja võistlevad kõik koos.

Just mitte- elukutseliste tiimide laevastiku heitlus tõotab tulla põnev ja seda ka üldarvestuses proffide kohti ohtu pannes. Näiteks Storm Capital Sail Racing Team norraka Oivind Jahrega roolis võitis eelmisel aastal amatööride EMi kui 2008 aastal MMi. Eesti jahtidest pakuvad tugevat konkurentsi Tõnu Tõniste juhitud Lenny, kel käesoleval aastal saavutatud Volvo Cupi teiselt etapilt üldarvestuse 4. koht  ja samuti eelmise aasta Põhjamaade meistri Tiit Vihuli Rock City, kes koduvetel kõik oma oskused mängu panna saavad.

Tõnu Tõniste hinnangul saavad MMil üldarvestuses favoriitideks itaallased, kes koguni 11jahilise eskadrilliga väljas, kuid paljutõotavat sõitu võivad teha teisedki : „Tallinnasse on saabumas värskeid Melgese-purjetajaid. Näiteks kaugema nurga meestel on kõva potensiaali - jaapanlasest 470-klassi olümpiapurjetajal Tetsuya Matsunagal ja Lõuna-Aafrika purjenumbri all seilaval Ian Ainsliel."

Esikohale tugevalt Melgese-maalt Itaaliast võib tulla valitsev Melges 24 Euroopa meister ja 2008. aasta maailmameister UKA UKA Racing team (ITA), mille kapteniks Lorenzo Bressani. Medalikohale pretendeerib ka 2001. a. MMi võitnud Šveitsi võistkond Blu Moon legendaarse kipperi Flavio Flaviniga. Viimase paari aasta jooksul käib Melges 24 fliidis nende vahel pidev duell eri võistluspaikades üle kogu maailma. Itaallaste ja šveitslaste profitiimide konkurentsile lisab vürtsi endise olümpiapurjetaja Peter Šaraskini innukas ZUXU tiim.

Põhjamaade võistlejaist omab tugevat esiviisiku potentsiaali Norra võistkond Full Medal Jacket (eelmisel aastal Melges 24 MMil USAs, Annapolises  kolmas), kelle roolimees Eivind Melleby maailma ränkingus Star klassi jahil 24. ja kes mai alguses just Hyerese maailmakarika etapilt sama klassi võiduga naases.

Võistlustele lisandub ulatuslik jazzivõtmes meelelahutusprogramm, mis viib osavõtjad hõrgutusi nautima nii lounge Museum, Reval Caffesse kui Laulukaare alla ja pakub kõrvadele kõdi tenorsaksofoni virtuoosi Villu Veski mängu ja Sofia Rubina mahlaka häälega. Võitjatele esineb ka Eurovisiooni-mees Dave Benton.

5.-12. augustini Tallinna lahel peetavaid võistlusi korraldab Kalevi Jahtklubi koostöös Soome-Eesti Melges 24 Klassiliiduga.

Melges 24 maailmameistrivõistlustele registreerumine algab 4. augustil, proovisõidud toimuvad 5. ja 6. augustil. 12 kavas olevat sõitu meistritiitlile peetakse laupäevast, 7. augustist kuni neljapäeva, 12. augustini.

Melges 24 maailmameistrivõistlusi toetavad
:

Tiitlisponsor ja ametlik purjetamisriiete sponsor - Marinepool

Ametlik hotell - Pirita TOP Spa Hotel

Ametlik reisi- ja majutuspartner - ReisiEkspert

Ametlik laevatranspordi partner - Tallink

4energia

EAS Enterprise Estonia

Tallinna linn

Tallinn 2011

LTT

KSA Silmakeskus

Brand Factory