Pärnus olid suurepärased võistlustingimused. Tuul puhus 7-13m/s ja päike paistis. TT:R klassis sõideti kahel päeval kokku 9 võistlussõitu.

TT:R klassi meeste arvestuses tuli esikohale Andras Metsa (Cogua, CORE Kiteboarding Estonia). Teise koha saavutas Rain Liitmaa (Laulasmaa Surfiklubi) ja kolmanda Erki Nõlvak (Pärnu Surfiklubi). Naiste arvestuses võitis Mari-Liis Siimon (Aloha Surfiklubi). Teise koha saavutas Piret Ujok ja kolmanda Piret Mägi.

“Tuul pakkus sel korral väga häid ja just minule sobivaid tingimusi, sest oli tavapärasest tugevam, reedel isegi kuni 15 m/s. See tekitas kenad lained ning oli ka taktikaliselt pisut keerukam, kuna igasse sõitu minnes tuli kaaluda lohe suuruse valikut. Mina sõitsin võistluse vältel isegi 3 erineva lohega,” kommenteeris Andras Metsa.

Sellest aastast lisandus võistluskavva Aloha BIG AIR Challenge, mis pakkus pealtvaatajatele seda, mida ükski teine surfi ala pakkuda ei saa e. vaatemängu veekohal hüppamisest.

Võistluspäeval olid tingimused kõrgushüpeteks üldiselt head. Kõige kõrgemale hüppas Alan Sünd (Cogua, CORE Kiteboarding Estonia), kelle tulemuseks mõõdeti 10,7m. Teisele kohale tuli Olavi Ollino (Pärnu Surfiklubi, Maxwave) tulemusega 9,5m ja kolmandale Kristjan Kallu (Core Kiteboarding Estonia) tulemusega 9,3m. Naiste arvestuses võitis Kerli Otti (Kite Team Estonia) tulemusega 5,2m, teiseks tuli Piret Mägi (2,9m) ja kolmandaks Helerin Äär (2,1m).

Aloha Kite Challenge on aastaid olnud hüppelauaks uutele võistlejatele ja selgi korral oli stardis mitmeid võistlejad, kes üllatasid oma hea tasemega.

TT:R karikasarja järgmine etapp toimub 12.-14. augustini Maxwave Pärnu Surfikeskuses.