Sellist ultradistantsi üle Läänemere pole läbinud veel ükski naine ning meie olümpiasurfaritki on saatnud nädala jooksul ebaedu: kord lõppes kaater, kord tuul. Kolmanda katse stardi ajal puhus lõunatuul 2 m/sek.

“Olen valmis veel proovima, kuigi tuult on vähevõitu,“ kinnitas Ingrid Puusta hommikul kell kuus Gotlandi lähedalt Farö saarelt. "Kõik on okei ja tuju hea - lõbus on olnud!”

Luhtunud kolmapäevane ja laupäevane katse ei morjenda ka üle Läänemere surfamise idee autorit treener Jaak Lukki: “See on purjetamise. Kõik on täitsa normaalne”.

Treeneri sõnul jõuti eile kaatriga Gotlandi saarele, otsiti puid ja tehti lõkkel süüa. Peale kaatris ööbimist tegi saatetiim kella viie ajal tule üles ja kohvivee kuumaks ning tunnike hiljem asuti teele.

Praeguseks on kell 7.37 alanud Läänemere-ületus jõudnud pöördepunkti, sest 9.59 sai ta glisseerima ehk purjelaud tõusis vee kohale planeerima ning on väiksema veetakistusega. Purjelauduri kiirus tõusis 4 sõlmelt 17 sõlmeni (vastavalt 7,4 km/h ja 31,5 km/h).

Kogu 150-miiliseks (277 km) kujuneda võiv ülesõit on jälgitav satelliitjälgimisseadme vahendusel saidil http://yb.tl/bsc-rsx.

Pikal meresõidul turvab sportlast saatekaater, mille meeskonnas on koduklubi Noblessneri Jahtklubi Purjetamiskooli treenerid Jaak Lukk, Matthew Rickard, Ainar Annus ja Marek Peet.

Erivajadustega inimeste purjetamistreeninguteks saab annetada kas helistades numbril 900 7019 (annetus 5 eurot, number avatud 19.-26.09) või tehes ülekande Eesti Paraolümpiakomitee kontole SEB panka, IBAN: EE121010002019563005. Selgitustesse palume märkida „Annetus-purjetamine“.