Viimasel ajal Eestis valitsev kõrgrõhkkonna tõttu oli tuuleennustus laupäevaks väga nõrk ja oli olemas oht, et võistlus tuleb üldse ära jätta. Purjetajate rõõmuks aga nii ei läinud ja alates teisest võistlussõidust puhus mõõdukas tuul kiirusega kuni 5 m/s. Vahemerelistes oludes saadi sõidetud suisa 5 võistlussõitu vastutuule-allatuule rajal.

Võisteldi 4 stardigrupis: folkboodid, draakonid, veerandtonnised ORC 3 grupi jahid ja kuni 1,08 võistlusväärtusega ESTLYS klassi jahid. Folkboote oli võistlemas rekordilised 12 alust neist kaks Soomest.

Folkbootide klassi võit läks 7 punktiga Soome jahile Made, kapteniks Ilppo Kivivuori. Teise koha sai 11 punktiga Mikk Kööseli juhtimisel Greta (Kalev JK) ja kolmanda koha sai 12 punktiga Folkbootide Eesti meister Tuuli (Haapsalu JK) Olev Oolupi meeskonnaga.

Draakonite võidu võttis Aleksandr Karboinovi Karina, teise koha sai Aleksander Artamonenkovi Sail Away ja kolmanda koha Jevgeni Kazakovi Right Now. Kõik alused on Kalev Jahtklubist.

Veerandtonniste klassis ORC 4 võttis viie sõidu võiduga ka regati karika Ilja Radjuhhini Juko klubist Baltsail. Teise koha sai Kalev Jahtklubi jaht Blanca Jaan Tiidemanni meeskonnaga ning kolmas oli jaht Vesileenu Krsto Timbergi meeskonnaga Noblessneri sadamast.

ESTLYS võistlusväärtusega kuni 1,08 jahtide hulgas võttis võidu Lennusadama jaht Gamajon Indrek Orava tiimiga. Teise koha sai jaht Tipa Indrek Terase juhtimisel jahtklubist Baltsail. TOPi sadama jaht Lust Teet Kamarikuga roolis sai kolmanda koha.

Kõik poodiumilepääsenud said kaela vanast folkboodi mastist treitud medalid. Regati korraldasid Eesti Folkbootide Liit ja ESS Kalev Jahtklubi.

Regatt Greta Cup on folkboodi klassi kolmas osavõistlus EJL Avamerepurjetamise Eesti 2014.a karikasarjas. Esimene osavõistlus oli Kessu regatt, teine A. Le Coq 57. Muhu Väina regatt (ka Eesti Meistrivõistlused Folkboot klassile). Järgmised osavõistlused on Viaporin Tuoppi Soomes, Soome Meistrivõistlused ning viimaseks osavõistluseks on Tallinna Meistrivõitlused lühirajal.


Greta Cup 2014

Greta Cup 2014
Greta Cup 2014