Tegu on maailma ühe hinnaliseima sporditrofeega, mille väärtus on erinevatel hinnangutel vahemikus 10 000 – 15 000 eurot.

Finni kuldkarikas saabus Eestisse seoses purjetamise maailmameistrivõistlustega Finn klassis, mis toimuvad 23.-31. augustil Tallinnas Pirital.

Karika tõi Eestisse Suurbritannia koondis, kes saabub Tallinnasse MM-i eelsesse treeninglaagrisse. Eelmisel aastal võitis karika maailma parimaks purjetajaks tituleeritud neljakordne olümpiavõitja ja kuuekordne maailmameister Sir Ben Ainslie.

Rändkarika ajalugu ulatub 1956. aastasse, mil Suurbritannia Royal Corinthian Jahtklubi kinkis trofee Rahvusvahelisele Finni Liidule maailmameistrite autasustamiseks. Brasiilia purjetaja Jörg Bruder, kes võitis maailmameistrivõistlused kolmel korral, hukkus lennuõnnetuses 1973. aastal, olles teel Prantsusmaale tiitlit kaitsma. Temaga kaasas olnud rändkarikas hävis lennuõnnetuses. 1975. aastal valmistati uus puhtast kullast trofee, mis oli välimuselt eelmise karika täpne koopia ning läks allikate andmetel tol ajal maksma 300 000 prantsuse franki.

Finni kuldkarika turvalisuse eest seisab turvafirma USS Security, kes valvas ka UEFA Champions League’i karikat 2011. aastal Ukrainas.

Rahval on võimalik kuldkarikat oma silmaga näha 21. augustil Kristiine keskuse aatriumis, kus on sel päeval uudistamiseks väljas ka Finni paat ning toimub tippude autogrammitund.