Purjekaid oli sel korral Piritale ja stardijoonele kogunenud 33 ning võisteldi viies arvestusgrupis. Suuremate ning kiiremate aluste grupid purjetasid kolm ringi vastutuule-allatuule rada Merivälja muuli lähistele sätitud stardimärgi ning Kuulimuna toodri vahel, väiksemad jahid seilasid samas piirkonnas starditähise ja vastutuule märgi ümber. Kuna tuult oli sel kolmapäeval piisavalt, said kõik merelkäinud õhtul logiraamatuisse märkida, mismoodi täpselt need tund-poolteist Tallinna lahel välja nägid; kas kogu varustus pidas küllalt nõudlikes tingimustes vastu või tuleb enne kahte viimast jõuproovi materiaalosa üksipulgi üle vaadata ning parandustöidki teha.

Kui enamike võistlejate ning alustega oli pärast lõpujoone ületamist kõik korras ning meeskondade nägudelt võis lugeda rahulolumärke mõnusa särtsaka õhtupooliku ja regati üle, siis seekordne tuuline päev ei olnud paraku kõigile kõige õnnelikum. Teises grupis võistlev Berta ning viienda grupi alus Helter-Skelter ei mahtunud ühel hetkel Tallinna lahele ära ning õnnetus lõppes Berta jaoks auguga keres. Samal ajal, kui enamik jahte finisheeris, saatis äreva Mayday kutse välja kolmandas grupis võistlev purjekas Adele, kes oli kaotanud kontrolli aluse üle ning vajas abi, et mitte Pirita tee äärde madalikule loksuda. Õnneks jäid võimsa mere meelevallas kõik inimesed terveks ning kohendamist vajab vaid varustus.

Esimeses grupis võitis täna jaht Olympic, kus rooli hoiab kogenud kapten ning tänane sünnipäevalaps Tiit Vihul, neile järgnesid Forte ning Amserv. Teise grupi kiireimat minekut näitas purjekas Sugar 2 Mihkel Kose ning meeskonna ühtse töö tulemusel, teiseks tuli My Car ning kolmandale kohale platseerus Pärnu alus Katariina II. Kolmandas grupis suutis kõiki konkurente edestada taaskord Risto Riimi juhitud Jazz, teisena libises üle lõpujoone Vesikaar ning kolmanda koha hõivas Evelyn III. Neljanda grupi parimaks tunnistati täna Juko meeskond Ilja Radiuhhiniga roolis, nende kannul tulid Blanca ning Minni. Viiendas grupis võitis sel korral Greta meeskond Mikk Kööseli täpse roolimise tulemusel, teiseks tuli Svea ning viimase poodiumikoha vallutas Marielle.

Seekordse kogemuse põhjal võib tänada õnne, et õhtupoolik lõppes mõnedele meeskondadele vaid närvirakkude kulumisega. Järgmiseks korraks peavad kindlasti kõik purjekad oma seeklid-kruvid-otsad üle käima ning võidusõit hooaja parimate tiitlitele jätkub.

18. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:


I grupp
1. EST 463 Olympic – Tit Vihul
2. EST 475 Forte – Tammo Otsasoo
3. EST 550 Amserv – Juss Ojala

II grupp
1. EST 711 Sugar 2 – Mihkel Kosk
2. EST 535 My Car – Mati Sepp
3. EST 646 Katariina II – Aivar Tuulberg

III grupp
1. EST 465 Jazz – Risto Riim
2. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm
3. EST 477 Evelyn III – Kristen Pugi

IV grupp
1. EST 405 Juko – Ilja Radiuhhin
2. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann
3. EST 751 Minni – Andres Aavik

V grupp
1. EST 5 Greta – Mikk Köösel
2. EST 23 Svea – Hard Perk
3. EST 524 Marielle – Vallo Kalvik