Eilne KJK-Garmin kolmapäevaregatt algas siiski paljulubavalt – kella kuue paiku õhtul puhus päris reibas tuul kiirusega kuni 6 m/s ja ilus ilm oli stardijoonele meelitanud suisa 41 jahti 5 grupis, mis on kahtlemata selle hooaja arvukaima osavõtuga kolmapäevaregatt. Stardihetk oli soodsaim kõige suuremate ehk esimese grupi jahtidele kui tuul hakkas neid kenasti kandma distantsi esimese märgi ehk Kuulimuna toodri suunas. Ja kui viienda grupi jahid üle stardiliini said, olid esimese grupid jahid saanud juba oma esimese märgi kuulimuna juures võtta ning suundusid spinnakeride paisudes Russalka läänepoi suunas. Teiste gruppide jaoks paraku tuult nii palju enam ei jagunud. Nii teine kui ka kolmas grupp, kellel esimese grupiga sama distants ehk stardist Kuulimunani, edasi Russalka läänepoini, sealt Katariina poini ja siis Piritale tagasi, ei jõudnud paraku Kuulimuna lähistelt kaugemale. Tuul vaikis ja ei lisanud purjedesse enam kuidagi hoogu distantsi läbimiseks. Sama saatus tabas ka väiksemate gruppide jahte. Lootus läbida distants stardist Kuulimunani, edasi stardipoini, sealt uuesti Kuulimunani ja lõpuks finišisse Pirita jõe muulisuus kustus ka neil sealsamas Kuulimuna lähistel. Peavõistlusjuhil ei jäänudki muud üle kui võistlus katkestada teise kuni viienda grupi jahtidele, kes siis mootorite jõul sadamasse sõitsid.

Esimeses grupis startinud viiest jahist oli kõige rohkem õnne jahil Olympic Online Tiit Vihuli meeskonnaga. Stardihetkel andis pealesunnitud paut ehk suunamuutus edumaa konkurentide ees küll kalda alla hoidnud Amservile. Kuulimuna märgi võttis Amserv esimesena. Pärast märgivõttu halssisid Amserv, Forte ja Albatross tuulelootuses jällegi kalda poole, vaid Olympic suundus otse märgi suunas ehk hoidis mere poole. See otsus andiski Olympicule lõpuks teistega võrreldes hoopis soodsama tuule ja nii libises Olympic kogu ülejäänud distantsi teiste ees ning oli finišis pea 15 minutit varem kui teisena lõpetanud Juss Ojala juhitud Amserv. Amservist veel omakorda 15 minutit hiljem oli finišis Forte, mille roolis oli Kalev Vapper. Sama paremusjärjestus säilis ka aegade ümberarvestamise järel. Neljandana tuli Albatross. Viies võistleja Premium, värske Soome meister X-41 klassis, otsustas sõidu pooleli jätta. Esimese grupi jaoks on purjetatud neli võistlussõitu ja koondtulemustes troonib esikohal 16 punktiga Olympic Online, Forte järgneb teisena 11 punktiga ja kolmandal kohal on Amserv 9 punktiga.

Sadamas jagus aga elavat arutelu ja startide ülevaatamist tee ja piruka kõrvale paariks tunniks. Loodame, et ilmataat on purjetatajatele tuule jagamisega edaspidi lahkem ning lubab reipama tuulega ära pidada nii nädalavahetusel toimuva purjetamise propageerimiseks korraldatava Tallinna Sadama Suveöö Rahvaregati kui ka järgmise nädala kolmapäevaregati, mille järel oli plaanis autasustada ka kolmapäevakute seniseid parimaid.