Päikseline laupäevahommik tõi juubelihõngulise Suveöö Rahvaregati avamisele Tallinna Sadama Vanasadama Jahisadamasse kella 11ks 7 jahti ja 20 huvilist, kellel suur tahe proovida kogenud purjetajate juhendamisel võistluspurjetamist. Kohaletulnuid tervitasid lõbusad muusikud Jaan Kirsi juhtimisel. Purjetamishuvilised jaotati jahtide peale ja võistlus algas. Võistluse alguses puhus loodetuul kiirusega 2-3 m/s. Jahid suundusid esmalt Tallinna laevatee kolmanda vastuvõtupoini, sealt edasi Katariina poini ja finishisse. Võistluse edenedes aina tugevamaks paisunud tuule tõttu sõitsid jahid distantsi tunnist pooleteise tunnini. Vanasadama Jahisadamas toimus proloogist osavõtjate autasustamine, kus kõik osavõtjad said Tallinna Sadama ja Kalev Jahtklubi meeneid. Samuti hindasid jahtide kaptenid tublimaid purjetamishuvilisi, kes said veel lisaks ka eriauhinnad.

Kell 19 anti start Suveöö Rahvaregati põhivõistlusele. Stardis oli 12 jahti kolmes grupis. Vastuolulise tuuleprognoosi tõttu otsustati võistlus pidada lühendatud rajal, ehk tavapärase ümber Naissaare ja Prangli sõitmise asemel pidid kahe suurema grupi jahid sõitma ümber Tallinna madala tuletorni, Nygrundi põhjapoi, Prangli saare ja Prangli lõunapoi vabal valikul kas päri- või vastupäeva. Väiksemate jahtide grupp pidi sõitma ümber Prangli saare ja Prangli lõunapoi vabal valikul kas päri- või vastupäeva. Põhivõistluse stardi ajal puhus lõunatuul kiirusega 6-7 m/s ja sadas pisut ka vihma. Võistluse jooksul nii vihm kui ka tuul vaibusid, kuid õnneks päris tuulevaikusesse jahid ei jäänud. Valdavalt 4-5 m/s puhunud tuulega oli esimesena finishis jaht Amserv EST 550 (Dago) Juss Ojalaga roolis. Sõiduajaks kujunes neil 8 tundi ja 10 minutit. Finish oli avatud pea 4 tundi, kuna viimane jaht finisheerus hommikul enne kella seitset. Kaasaelajatele tegi regati jälgimise põnevaks positsioneerimisseadmete kasutamine jahtidel – nii sai jahtide reaalajas liikumist jälgida ka arvutiekraani vahendusel.

Tallinna Sadama Suveöö Rahvaregati autasustamine ja lõpetamine toimus pühapäeval kell 14 Tallinna Sadama Vanasadama Jahisadamas äsja kodumaale tagasi jõudnud jahtlaev Nordea pardal. Parimaid austasid ja andsid väärikad auhinnad üle 626 päeva ümber imelise ilma reisinud Marko Matvere, Jaan Tätte ja Toonart Rääsk.

Gruppide kaupa lõplik paremusjärjestus siis selline:

I grupis

1. Amserv EST 550 - Juss Ojala

II grupis

1. Sugar 2 EST 711 - Mihkel Kosk
2. Bossa Nova EST 379 - Peeter Siniväli
3. Jazz EST 465 - Rait Riim
4. Mia EST 330 - Jaanus Talp
5. Fanatic EST 239 - Ain Jalasto - katkestas

III grupis

1. Minni EST 751 - Andres Aavik
2. Tessa EST 324 - Alar Ivanson
3. Vesikaar EST 700 - Tanel Tamm
4. Triini EST 52 - Tõnu Randma
5. Estella EST 668 - Alar Laan

Regati lõpetas pidulik eskaadrisõit saatmaks jahtlaev Nordea Vanasadama Jahisadamast Piritale, kust Nordea 2. oktoobril 2010. aastal oma imelist reisi ümber ilma alustas.

Regati korraldasid ESS Kalev Jahtklubi ja Estolux OÜ. Regatti toetasid Tallinna Sadam ja Sadama Turg.