Laupäeval puhus kirdetuul 2-5 m/s, mis lubas 15 jahil pidada 4 sõitu. Kui 2 esimest sõitu saadi purjetada täispikkuses ja kohati kuni 5 m/s puhuva tuulega, siis päeva 2 viimast sõitu tuli kohtunikel distantsi teises pooles võistlussõite lühendada, et jahtidel üha vaikivas tuules sõidud liiga pikaks ei veniks. Päeva viimases sõidus paraku suur hulk jahte veel enam vaikinud tuule tõttu kontrollaja sees üle finišiliini ei jõudnudki.

Kõige tihedam võistlus käis 3 Eesti jahi vahel. Kui merel oli pärast 4 sõitu järjekord üks, siis protestide ärakuulamise ja arutelu järel kujunes esikolmik järgmiseks: liider 10 punkti ja kohtade seeriaga 6-1-1-2  Rock City EST 761 Tiit Vihuliga roolis (meeskonnas veel Martin Müür, Indrek Ulla, Lauri Kärner ja Triin Sarapuu), teisel kohal 14 punkti ja sõitude seeriaga 1-5-3-5 Zuxu EST 891 Peter Šaraškiniga roolis (meekonnas veel Marko Lilienthal, Kalev Tanner, Tuuli Org ja Liis Uustalu) ning kolmandal kohal 21 punkti ja seeriaga 16(DSQ)-2-2-1 Lenny EST 790 Tõnu Tõnistega roolis (meeskonnas lisaks Toomas Tõniste, Ants Haavel, Andres Rohtla ja Maiki Saaring).

Lenny diskvalifitseeriti esimeses sõidus, mille ta võitis, purjetamisjuhiste lisa rikkumise tõttu ja kaotas sellega oma esikohapositsiooni. Neile kolmele järgnes 6 jahti 10 punkti sees.

Pühapäevaks plaanitud kolm võistlussõitu tuli tuule puudumise tõttu ära jätta, mistõttu lõplikeks tulemusteks jäidki laupäevase nelja sõidu tulemused, mis tõid eestlastele kolmikvõidu.

Nüüd jääb Melgestel 4 nädalat võistlustevaba aega Soome-Eesti avatud meistrivõistlusteni, kuhu on MMi ootuses registreerunud juba 22 jahti, neist 3 sellistest maadest nagu Sloveenia, Jaapan ja Itaalia. 7.-12. augustini toimuvatele Melges 24 klassi maailmameistrivõistlustele on registreerunud 83 jahti 17 riigist ja 3 kontinendilt.