Lisaks kolmele ORC grupile (I grupis osalejaid ei olnud) ja LYS grupile, läksid omavahel mõõtu võtma ka katamaraanid - kuus F18 klassi jahti.

Planeeritud võistluste algus keskpäeval kostitas osalejaid nigela tuulega ning võistlusjuht otsustas starti edasi lükati, et anda läänetuulele võimalus end koguda. Pärast 25-minutilist ootamist alustati stardiprotseduuridega . Avamerejahtidest oli stardialale kogunenud 18 alust ning kõigile uudistamiseks oli esmakordselt võistlustest osa võtmas ka 6 katamaraani. Esimestena startisid teine ja kolmas grupp, teises stardis võtsid mõõtu neljas ja viies grupp ning viimasena startisid katamaraanid.

Kuna tuul oli suhteliselt heitlik, oli raja valik kindlasti keeruline ja meeskondadel peamurdmist küllaga. Praktiliselt kogu teine ja kolmas grupp otsustas minna päripäeva, väiksemad jahid purjetasid aga vastupäeva. Raja keskel oli võimalus kinni püüda ka korralik 8 m/s läänetuul, mis lühendas kindlasti võistlejate koduteed ning andis aluste peal sigimist-sagimist juurde. Õhtu saabudes hakkas tuul taas vaibuma, finišeeruti taganttuules spinnid lehvimas ning esimestena (u. 5 h peale startimist) olid kohal katamaraanid. Pool tundi hiljem finišeerusid ka esimesed teise ning kolmanda grupi jahid.


LYS grupi jahtide rada lühendati ning finiš võeti vastu Paljassaare poi juures kui purjetatud oldi juba üks korralik tööpäev. LYS grupi ja ühtlasi ka päeva viimasena finišeerunu folkboot SVEA kapten Hard Perk, kelle meeskonda kuulus ainult kaks alla meetri näitsikut andis lahke loa oma alus sleppi võtta ning end kodusadamasse sõidutada, kuna tuul, mis tavaliselt abiks on, sellel hetkel enam ei puhunud.

Järgmine KJK karikasarja SEIKO CUP 2013 osavõistlus Tallinna Sadama Suveöö Rahvaregatt toimub juba järgmisel nädalavahetusel. Lisaks tõsisele võistlusele on regatt korraldatud purjetamise populariseerimiseks. Päevasel paaritunnisel proloogil, mis algab Vanasadama Jahisadamas, saavad võistlustunnet merel proovida algajad purjetamishuvilised. Õhtul startiv öine regatt annab jahtidele võimaluse strateegiate proovilepanekuks öistes, kuid kõige lühema öö tingimustes.

Terra Feminarumi parimad gruppide kaupa olid:

II grupp – 5 osalejat:
1. EST711 Sugar 2 – Mihkel Kosk
2. EST633 Cherie – Ivar Aru
3. EST619 Berta – Hando Sutter

III grupp – 5 osalejat:
1. EST606 Brigitta-X – Aleksander Karboinov
2. EST672 Maori – Oleg Egipte
3. EST700 Vesikaar – Tanel Tamm

IV grupp – 6 osalejat:
1. EST73 Blanca – Jaan Tiidemann
2. EST405 Juko – Ilja Radjuhhin
3. EST751 Minni – Andres Aavik

LYS grupp – 2 osalejat:
1. EST383 Tipa – Ivari Terase
2. EST23 Svea – Hard Perk

Katamaraanid – klass F18 – 6 osalejat:
1. EST110 Andres Laul/Marko Üle
2. EST1 Johannes Ahun/Erki Laur
3. EST3 Raul Feld/Argo Vooremaa