Pühapäeva hommik Helsingis oli mõnusalt soe ja päikseline. Helsingi kesklinnast vaid kiviviske kaugusel oli Nord Stream regati teise etapina plaanis pidada kolm lühirajasõitu vastutuule-allatuule rajal. Tuuleolud ei soosinud esmalt kuidagi jahtide hoogsat võidukihutamist. Kerge ja muutlik tuul tegi olukorra keeruliseks nii korraldajate kui ka purjetajate jaoks. Alar Volmeri juhitud eestlaste tiim jahil Petite Flamme ei saanud esimeses võistlussõidus oma meeskonnatööd ja kommunikatsiooni korralikult toimima - selle tulemuseks hilinemine starti ja kaotatud aega oli muutlikes tuuleoludes pea võimatu sõiduga tagasi teha. Finishiliini ületas Petite Flamme viiendana. Ka teise sõidu tulemusega eestlased rahule ei jäänud. Palju manöövreid vajavas lühirajasõidus andis meeskonna liiga lühike koostöö tunda ja võrreldes teiste tiimidega paistis see välja ka tulemuses, kus sõit lõpetati viimasena.

Nord Stream Race 2014 - Team Estonia, Petite Flamme

Kolmas võistlussõit pakkus meeskonnale elevust. „Välise abina" tuli pardale Soome Purjetamiskoondise liige, 2012.a Londoni Olümpiamängudelt koos Silja Lehtineni ja Silja Kanervaga jahil Elliot 6m pronksi saanud Mikaela Wulff. Tavapäraselt Grand Soleil 42R jahti rooliv Juss Ojala sai nüüd 60-jalase Swani  taktiku rolli jagada Mikaelaga. Nii rooliratta ohjamine kui ka meeskonna koostöö laabusid kolmandas lühirajasõidus eestlastel hoopis edukamalt. Osa sõidust oldi Venemaa tiimi Bronenosec järel teisel positsioonil, kuid eelviimane märgivõtt õnnestus eestlastele tihedalt kannule jõudnud Hiina tiimil Windward napilt paremini ja nii nad eestlaste eest ka ära libisesid jättes Petite Flamme'i kolmandale positsioonile selles sõidus.  Punktide kokkuarvestamine andis eestlaste tiimile lühirajasõitudest kuuenda koha punktisumma ja üldkokkuvõttes viis see Petite Flamme'i viiendale kohale.

Vaata intervjuud Mikaelaga - Video: Wind X Finland

Vaata intervjuud Alar Volmeriga - Video: Wind X Finland

Nord Stream Race 2014 - Team Estonia, Petite Flamme

Lühirajasõitude võidu võttis Venemaa tiim Bronenosec Igor Frolovi juhtimisel, nemad võtsid  võidu ka regati esimeselt etapilt. Lühirajasõitude teise koha sai Alexander Holsteini juhitud Saksamaa meeskond jahil SGM, kes võitis lühirajasõitude trofee ka 2013.a. Kolmanda koha sai Tim Krögeri tiim jahil Spirit of Europe.

Nord Stream Race 2014 - Team Estonia, Petite Flamme

Esmaspäeva hommikul kell 11 startisid Swanid regati viimasele ja ühtlasi pikimale 600-miilisele etapile Warnemündesse. Pühapäevaga võrreldes tugevamaid tuuli lubanud ilmaennustus esmaspäevaks ja teisipäevaks ennustasid regati lõpppunkti jõuda minimaalselt kuuekümne tunniga. Hommikul Helsingist startides paisus tuul aga oluliselt puhudes iiliti kiirusega kuni 23 sõlme. Teisipäeva pärastlõunaks olid jahid jõudnud Gotlandi kõrvale olles läbinud ca 260 miili ja liikusid kiirusega 9-11 sõlme. Warnemündesse on eeldus jõuda neljapäeval. 

Nord Stream Race 2014