Pärnu lahele jagus täna nii kena päikesepaistet kui tugevat vihmasadu. Tuul oli pilvede all pagiline ning puhus alguses kiirusega 5 m/s, kuid tugevnes teise sõidu lõpuks kiiruseni 10 m/s.

Klassis RS Feva läksid liidriteks Markus Lilienthal ja Uko Tiidemann (Rein Ottosoni Purjespordikool) vendade Madis ja Martin Miku (Tallinna Jahtklubi) ning Liis Annuse ja Liisi-Mari Nurmetalo (ROPK) ees.

29er'il läksid avapäeva sõitudega juhtima vennad Juuso ja Henri Roihu (TJK). Teisele kohale on platseerunud Kristo Õunap ja Kevin Grass (Saaremaa Merispordi Selts) ning kolmandale taaskord vendade paatkond - Ardi Bogdanov ja Paul Bogdanov (TJK).
Juuso Roihu ja Henri Roihu, RS Feva, Pärnu Purjetamisnädal 2014

F18 katamaraanil alustasid võistlust kõige paremini Andres Laul ja Ain Roosma (Sailracing Academy NYCS), järgnemas Uku Kuusk ja Aivar Soo (Haapsalu Jahtklubi) ning Argo Vooremaa ja Vitali Vladimirov (SRA NYCS).

RS Feva klassis võistleb 18, 29er klassis 8 ning F18 klassis 6 tiimi.

Pärnu Purjetamisnädala regati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Võistlusseeria jooksul plaanitakse kõigis klassides pidada 8 võistlussõitu.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kaheksast regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 30. maist 1. juunini Roomassaares toimunud Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teine regatt purjetatakse 13.-15. juunil Pärnu Purjetamisnädala raames, ning kolmas samadel kuupäevadel Tallinnas Eesti Balti Karikal. Neljandaks regatiks on samuti Tallinnas toimuvad Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused 8.-10. augustil. Viies etapp, Saaremaa karikavõistlused peetakse 15.-17. augustil Roomassaares ning kuues, Tallinna Jahtklubi karikavõistlused 29.-31. augustil Lohusalus. Eelviimaseks osavõistluseks on 12.-14. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 26.-28. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, NG Investeeringud, LTT ja Matek.