Pigem oli purjetada-soovijaid veidi enam, kui jahid kanda jaksasid, ka stardilaev oli ülerahvastatud, kuid suvi ongi merelkäimise aeg!

Maatuul puhus Pirita kloostri juurest Paljassaare poolsaare suunas ca 1-3 meetrit sekundis ning päeva lõpuks võitis see, kes kiiremini kannatlik oli ehk just see, kes jaksas ära oodata, millal mõni hõbluke tuueviirg temani jõuab ning siis mõned meetrid edasi kannab. Ja nii mitu korda järjest, finishini välja. Kärsitumatel meeskondadel seesugustes "kannatamise"-tingimustes kindlasti võistlemine nii lihtsalt ei käi, kuna alati tundub mujal parem olevat, kuid sinna mujale on keerukas läbi tuulevaikuse pääseda.

Esimese kolme grupi jahid purjetasid sel korral ümber vastutuule märgi, mis asus veidi Pirita jõe suudmest vasakul, sealt suunduti Katariina kai toodri juurde, tagasi stargimärgi lähistele ning koju. Neljanda grupi alused purjetasid samuti ümber Pirita tee veerde paigutatud vastutuule märgi, siis ümber stardipoi, tagasi algusesse ja koju ning LYS grupp kulges kõige lühemat rada pidi peaaegu et kõige kiiremini kaldale.

Eile oli stardis ka tuli-uus jaht - Merion, mille kapteniks kogenud merekaru Ain Pomerants. Ega ükski alus pole päriselt ristitud enne, kui pole leitud üht kivi, millega kiilu lihvida. Nii läks eile ka Merioniga - meeskond sai esimeses grupis kena stardi ning asus tihedas heitluses võitlema kohe kõige kõrgemate positsioonide eest. Seekord aga oli tahtmist veidi rohkem kui õnne, kuna üsna pea pärast esimese märgi võttu nägi kogu purjetajate seltskond, kuidas Merioni sujuv kulgemine oli asendunud seismisega kaldaäärsetes kivides. Õnneks pääseti tõeliselt ebamugavast asendist liikuma ning lõpetati sõit tubli kolmanda kohaga. Asjaolusid arvestades pole tegu sugugi paha tulemusega!

Erilist mainimist väärib kindlasti ka eilne Hard "Visa hing" Perki ilme kaldal, kui ta avastas lõpuprotkollist, et kõigest neli tema arvestusgrupis sõitnud meeskonda mahtusid kontrollaega. See tähendas, et paljud konkurendid said kirja nulli ja jäid taas sammukese Svea-nimelisest alusest maha. Kui olnuks võimalik, teinuks sellest joovastunud naeratusest foto ning pannud raami sisse, et säilitada Kalev Jahtklubi "eriti tähtsate asjade" hoidlas tulevatele põlvedele ilme, milline peab välja nägema üks tõeliselt rahulolev purjetaja.

Jääme ootama uut nädalat, et selgitada välja parimad - nii purjetamises, viisakuses, abivalmiduses kui ka rahulolus. Väikese vihjena veel teadaanne, et alates järgmisest nädalast annab korraldustoimkond endast parima, et vahetult enne stardisignaali riputada KJK Facebooki lehele üles foto algava sõidu rajatähistega - kõik ikka selleks, et aina enamatel osalejatel nägu naerul oleks!

Parimad gruppide kaupa:

I grupp
1. EST 499 Premium – Priit Tammemägi

2. EST 550 Amserv – Juss Ojala
3. EST 710 Merion – Ain Pomerants

II grupp
1. EST 535 My Car – Mati Sepp
2. EST 703 Reval Cafe – Eero Pank
3. EST 711 Sugar2 – Mihkel Kosk

III grupp

1. EST 606 Brigitta-X – Aleksandr Karboinov
2. EST 465 Jazz – Rait Riim
3. EST 462 Passione – Sven Heil

IV grupp
1. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann
2. EST 405 Juko – Ilja Radiuhhin
3. EST 69 Astraia – Ülar Mark


V grupp
1. EST 438 La Folie – Janno Simm
2. EST 383 Tipa – Ivar Terase
3. EST 23 Svea – Hard Perk