Nagu viimastel nädalatel tavaks on saanud, puhus seegi kord läänetuul ning võistlusrada kulges Katariina kai poi ning Pirita jõe suudme lähedale paigutatud märgi vahel. Kuna ilmaennustus lubas sõidu vältel tuule tugevnemist, sai esialgu võistlejaile ette antud üsna pikk rada, kuid kuna Katariina kai läheduses õhk kohati peaaegu seisis, tuli võistlusjuht Stepanovil vastu võtta ainuõige otsus ning esimesel, teisel ning viiendal grupil sõit lühendada ning poole distantsi läbimise järel finiš võtta. Kolmanda ja neljanda grupi alustele oli parajalt pikk rada tehtud, nii et nemad said muretult etteantud distantsi läbida ning finišeerisid spinnakeride lehvides Pirita jõel.

Esimeses grupis võitis täna jaht Olympic Tiit Vihuliga roolis, teise grupi kiireim oli Brigitta-X, kus kapteniks Aleksandr Karboinov, kolmanda grupi kiireim oli sel korral Toomas Sootsi juhitud Enel, neljandas grupis võitis Leila Priit Põldmaaga roolis ning viienda grupi parima koha sai Mikk Köösel oma meeskonnaga.

Tänase halli ning vihmase õhtupooliku tegi erilisemaks soolopurjetaja Jaanus Tamme oma uhke ning suure purjekaga, millel nimeks Superbigou. Algselt oli neil plaanis selle 60-jalase alusega ka esimese grupi starti tulla, kuid paraku jäid nad veidi hiljaks ning saatsid seepeale võistlejaid lihtsalt distantsil kaasa kulgedes. Kulgemiseks peab seda sõitu seepärast nimetama, et täispurjestuses olnuks Superbigou ilmselt liig kiire koduste konkurentide jaoks. Ehk on mehed uuel nädalal veidi krapsakamad ning jõuavad õigeks ajaks ka starti!

19. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp (7 jahti)
1. EST 463 Olympic – Tiit Vihul
2. EST 550 Amserv – Juss Ojala
3. EST 475 Forte – Jaak Jõgi

II grupp (11 jahti)
1. EST 606 Brigitta X – Aleksandr Karboinov
2. EST 379 Bossanova – Margus Zuravljov
3. EST 462 Passione – Eero Pank

III grupp (5 jahti)
1. EST 353 Enel – Toomas Soots
2. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm
3. EST 337 Seabird – Toivo Roosma

IV grupp (8 jahti)
1. EST 242 Leila – Priit Põldmaa
2. EST 95 Viru – Indrek Pikk
3. EST 751 Minni – Andres Aavik

V grupp (6 jahti)
1. EST 5 Greta – Mikk Köösel
2. EST 688 Mary Lou – R. Safin
3. EST 23 Svea – Hard Perk