Kalev Jahtklubi kommodoor Kalev Vapper tõdes uhkusega hääles, et tänaseks on ilmselt kõik purjetamisriigid mõistnud, et eestlastega tuleb kindlasti arvestada, kui jutt käib võidu seilamisest - ilma võitluseta ei anta ühtegi kohta ega punkti mitte kellelegi.

Stardieelne koosviibimine oli küll meeliülendav ja jutte jätkunuks tundideks, kuid pikalt elamuste vahetamiseks aega ei antud, kuna ees ootas kuraditosina järjekorranumbrit kandev kesknädala regatt. Augusti keskpaik on sel aastal kuidagi eriti vaikselt kohale hiilinud ning päevad-ööd kohati juba sügiseselt jahedaks muutnud - õnneks see aga Kalev Jahtklubi purjetajaid ei heiduta. Nagu tavaks on saanud ja kui tuult jagub, kutsuvad kolmapäevaõhtused regatid endiselt kokku paljusid merearmastajaid. Sel korral võis Tallinna lahel värviliste purjede all võistlemas näha üle 30 aluse, kes kulgesid viies grupis kolmel erineval rajal Katariina kai toodri, Russalka poi ja Pirita jõesuudme lähedale paigutatud stardimärgi vahel.

Päikesepaistet võis näha üsna napilt, vihma oli ivake rohkem, kui soovinuks ning tuul puhus läänekaarest 6-10 meetrit sekundis. Korraliku lainega võideldes keerasid 5 gruppi purjekaid üksteise järel vöörid esmalt Katariina kai idapoile ning sealt edasi stardilaevalt saadud juhiste järgi, kes kuhu, et lõpuks finisheeruda muulide vahel ja päev õnnelikult lõppenuks kuulutada - oli meeleolukas õhtupoolik merel ning maal. Vaatamata veidi sügisestele oludele olid purjetajad rõõmsad, kuna terve suve kolmapäevakuid kimbutanud tuulepõud paistab nüüdseks ajalugu olevat - siitmaalt oktoobri keskpaigani lubatakse vaid tugevat ja veel tugevamat tuult.

Agnes Lill