Paistab, et mida lähemale hooaja lõpule, seda tihedamalt hakatakse võistlusist osa võtma, et oma paatkonnale võimalikult kõrge koht välja võidelda.

Peakohtunik Stepanov meisterdas tänased distantsid pisut lühemad kui viimaste nädalate omad ning seetõttu oli viimane-kui-üks jaht enne pimedat ning enne kella üheksasi uudiseid juba finishis. Kõikides gruppides purjetati sel korral Russalka ja Kuulimuna toodrite vahel - suuremad alused tegid seal veidi enam ringe ning väiksemad purjekad läbisid pisut lühema raja.

Esimeses grupis võitis täna jaht Amserv Juss Ojalaga roolis - nende edu teiseks tulnud Jaak Jõgi juhitud Forte ees oli ligi minutiline ning kolmas koht, mille teenisid välja Premiumi purjetajad Priit Tammemägi roolimisel, jäi võitjatest maha peaaegu poolteist minutit. Teises grupis näitas kõige kiiremat minekut jahtlaev Silva kapten Imre Marmori meeskonnaga, neile järgnes Aleksandr Karboinovi juhitud Brigitta-X ning purjekas Jazz Marten Loopere juhtimisel. Kolmandas grupis oli parim alus Tessa, kus rooli keerab Alar Ivanson, neile järgnes Toivo Roosma juhitud Seabird oma meeskonnaga ning kolmandaks seilas end Maori-nimeline alus Oleg Egiptega roolis. Neljanda grupi osavaimad purjetajad olid Priit Põldmaa juhitud Leila pardal, nende järel tuli teiseks Blanca Jaan Tiidemanniga roolis ning kolmandana ületas lõpujoone selles grupis Ülar Marki juhitud Astraia. Viiendas ehk kõige väiksemate purjekate arvestuses võitis täna Greta Mikk Kööseli ja meeskonna hea töö tulemusel, neil oli tihedalt kannul Svea Hard Perkiga roolis ning kolmanda koha saavutas purjekas Dorothea Siim Ojaveri juhtimisel.

Vaatamata pilvisele ilmale oli kogu võidusõidu vältel õhk väga soe ning regati lõpus võistlejaid kimbutanud seene-vihm ei teinud muud kurja, kui vaid riided niiskeks. Kiiremad, paremad ja osavamad said pidulikult autasustatud Kalev Jahtklubi lipuväljakul igati meeleolukas õhkkonnas. Kuna meri tekitab hea tuju ja mõnusa tunde, ootame kõik juba järgmist kolmapäeva!

16. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp (6 jahti)

1. EST 550 Amserv – Juss Ojala

2. EST 475 Forte – Jaak Jõgi

3. EST 499 Premium – Priit Tammemägi

II grupp (11 jahti)

1. EST 407 Silva – Imre Marmor

2. EST 606 Brigitta X – Aleksandr Karboinov

3. EST 465 Jazz – Marten Loopere

III grupp (6 jahti)

1. EST 324 Tessa – Alar Ivanson

2. EST 337 Seabird – Toivo Roosma

3. EST 672 Maori – Oleg Egipte

IV grupp (10 jahti)

1. EST 242 Leila – Priit Põldmaa

2. EST 73 Blanca –Jaan Tiidemann

3. EST 69 Astraia – Ülar Mark

V grupp (7 jahti)

1. EST 5 Greta – Mikk Köösel

2. EST 23 Svea – Hard Perk

3. EST 16 Dorothea – Siim Ojaver