Purje tõmbasid masti võistluste suured toetajad – Kultuuriministeeriumit esindas kõrgeimal tasemel kultuuriminister Indrek Saar ja võistluste nimisponsorit SRC Group AS-i juhatuse esimees Hannes Lilp. Zoom8 paat asub tänasest Tallinna lennujaama väravas number 7 ning jääb sinna MM-i lõpuni.

Indrek Saare sõnul on rahvusvahelise tiitlivõistluse korraldamine Saaremaal ajalooline sündmus. “Saarlased on aastaid korraldanud Eesti karikasarja avaetappe, kuid esmakordselt selgub Saaremaal toimuvatel võistlustel maailmameister. See kinnistab Saaremaa purjetamise maailmakaardile ning innustab noori purjetamisega tegelema.”

Saar lisas, et purjetamine on läbi aegade olnud Eesti kui mereriigi üks väljapaistvamaid spordialasid. “Eesti purjetamine on alates taasiseseisvumisest olnud esindatud kõikidel olümpiamängudel. Noorsportlaste edukas osalemine tiitlivõistlustel kinnitab purjetamisklubide head tööd ning näitab järelkasvu tugevust.”

Laevade ümberehituse ettevõtte SRC Group AS-i juhatuse esimees Hannes Lilp ütles, et on suur au olla noorte purjetamise maailmameistrivõistluste nimisponsor. „Just 2016 täitus meil 15 aastat asutamisest, nii et oleme täna just sellises eas nagu need noored, kes lähevad augusti alguses võistlustulle püüdma kõige kirkamaid medaleid, mille nimel on juba aastaid kõvasti tööd ja trenni tehtud. Nii ka meie ettevõtlusmaailmas, kus pingutame ja proovime saada paremaks kui eile. Soovime edu korraldusmeeskonnale ning unistuste täitumist noortele purjetajatele, kes maailmameistrivõistlustel võistlustulle lähevad!“ ütles Lilp.

Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein avaldas heameelt, et rahvusvahelisi purjetamise tiitlivõistlusi Eestis üha enam korraldatakse ja toetatakse. „Praktiliselt igal aastal toimub Eestis mõni purjetamise tiitlivõistlus, mõnel aastal mitugi. Väga hea meel on ka korraldajate ringi laienemise üle – saarlaste jaoks on Zoom8 MM esimene. Ühel klubil omal jõul tiitlivõistlusi korraldada on üpris raske, nii et suured tänud avalikule ja erasektorile, kes võistluse läbiviimist toetavad,“ ütles Elstein.

Elstein märkis, et Tallinna lennujaam pole purjepaadile üldsegi võõras koht. „Lennukitel ja purjekatel on nii mõndagi ühist – Bernoulli seadus, mis hoiab õhus lennukit ja paneb purjeka tihttuules sõitma, on seesama. Üldse on Eestil veepiiri rohkem kui maismaapiiri, seega tundub igati hea mõte, et riiki tulijad näevad esimese asjana veesõidukit. Paat võiks olla üks Eesti sümbolitest,“ rääkis Elstein.

Purjetamise SRC Zoom8 MM toimub 1.-6. augustil Kuresaares Roomassaare sadamas. See saab olema Eesti spordi ajaloos unikaalne sündmus – mitte kunagi varem pole ühegi spordiala maailmameistrit kroonitud Saaremaal. MM-i korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

MM-ile on oodata kuni 150 sportlast, Eestit peaks esindama hinnanguliselt 20 purjetajat. Teiste seas asuvad kõrgeimate kohtade nimel võistlema Keith Luur Pärnu Jahtklubist (Euroopa meister 2015), Marie Pihlas Saaremaa Merispordi Seltsist (MM-i hõbe 2015) ja Jakob Haud Rein Ottosoni Purjespordikoolist (Euroopa meister 2014, MM-i pronks 2015).

Zoom8 klass on hüppelauaks paljudele tulevastele olümpiasportlastele. Näiteks 2002. aastal tuli Zoom8 maailmameistriks Karl-Martin Rammo, kes kuulub Laser Standard olümpiaklassis maailma 15 parema purjetaja hulka.