Kuigi jahid lasti vette alles möödunud laupäeval ning põhjatöödeks, materiaalosa korrastamiseks ning ka mõõdukirjade tellimiseks polnud just palju aega, suutsid 20 kanget meeskonda end siiski merevalmis sättida ning stardiliinil võitluseks valmis olla. Vaatamata hilisele kevadele oli ilm täna lihtsalt suurepärane, päike paistis soojalt ning tuul puhus piisavalt tugevalt, et mõnuga purjetada saaks ja samas parasjagu leebelt, et talvel roosteläinud manöövrid ikka õnnestuda võiksid.

Võisteldi viies arvestusgrupis. Esimese kolme grupi jahid sõitsid Pirita jõe suudme lähistelt vastutuules Merivälja külje alla pandud märgini ning sealt kaks korda Katariina kaini ning Kuulimuna juurde, väiksemad alused startisid sarnaselt, kuid läbisid nimetatud raja ühe korra.

Sel aastal on regati korralduses veidi muudatusi. Kuigi tulemusi arvestatakse ikka iga sõidu järel eraldi, ei toimu peale iga võidusõitu auhindade jagamist. Autasustamistseremooniad hakkavad toimuma viie purjetatud võistlussõidu järgselt, kus iga arvestusgrupi esikolmik saab väärikad tasud ning kindlasti ei unustata eriti viisakaid, visasid ja end heast küljest näidanud meeskondi. Tasub silma paista ja üllatada! Lisaks eelmainitule on tänavu kõigil võistlejail võimalik peale regatti oma klubi territooriumil, kohe regatibüroo ees, ühiselt väike kehakinnitus teha ning merel toimunut analüüsida. Tänane näitas, et seda võimalust kasutati rõõmuga. Juba järgmiseks kolmapäevaks on lootus saada ka televiisor, mille vahendusel äsjatoimunud ja filmilindile võetud starte ja merel klõpsutatud pilte vaadata. Natuke vaid kannatust ning kõik hakkab veelgi paremini sujuma!

Parimad gruppide kaupa:

I grupp
1. EST 499 Premium – Priit Tammemägi
2. EST 463 Olympic – Tiit Vihul
3. EST 475 Forte – Tammo Otsasoo

II grupp
1. EST 633 Cherie – Ivar Aru
2. EST 379 Bossa Nova – Peeter Siniväli
3. EST 619 Berta – Hando Sutter

III grupp
1. EST 606 Brigitta-X – Aleksandr Karboinov
2. EST 465 Jazz – Risto Riim
3. EST 462 Passione – Sven Heil

IV grupp
1. EST 751 Minni – Andres Aavik

V grupp
1. EST 23 Svea – Hard Perk
2. EST 25 Gunilla – Kaidor Kahar
3. EST 524 Marielle – Vallo Kalvik