Vihm püsis taevas ja tuult oli piisavalt, et selgitada järjekordselt nädala parim merekaru. Paistab, et mida lähemale hooaja lõpule aeg tiksub, seda tihedamalt hakatakse võistlusist osa võtma, et oma paatkonnale võimalikult kõrge koht välja võidelda.

Peakohtunik Volodja Stepanov meisterdas kõikidele gruppidele tänased distantsid piisavalt pikad ja parajad ning seetõttu oli viimane-kui-üks jaht enne pimedat ning enne Aktuaalse Kaamera uudiseid juba finishis ja ka kaldapealses regatibüroos muljetamas. Rada kulges sel korral Katariina kai toodri ja Pirita tee lähistele paigutatud märkide vahel - suuremad alused tegid distantsil veidi enam ning pikemaid ringe ning väiksemad purjekad läbisid pisut lühema raja.

Esimeses grupis võitis jaht Olympic Tiit Vihuliga roolis, teiseks tuli sel korral Kalev Vapperi juhitud Forte ning kolmanda koha teenisid välja Premiumi purjetajad Priit Tammemägi roolimisel. Teises grupis oli parim alus Sugar 2, kus rooli keerab Mihkel Kosk, neile järgnes Mati Sepa juhitud My Car oma meeskonnaga ning kolmandaks seilas end Pärnu Jahtklubi lippu kandev Katariina II-nimeline alus Aivar Tuulbergiga roolis. Kolmandas grupis näitas kõige kiiremat minekut jahtlaev Brigitta-X kapten Aleksandr Karboinovi meeskonnaga, neile järgnes Sven Heili juhitud Passione ning kolmandaks tuli purjekas Jazz Risto Riimi juhtimisel. Neljanda grupi osavaimad tegijad olid sel korral Jaan Tiidemanni juhitud Blanca pardal, nende järel tuli teiseks Minni meeskond Andres Aavikuga roolis ning kolmandana ületas lõpujoone selles grupis Ilja Radiuhhini juhitud Juko. Viiendas ehk kõige väiksemate purjekate arvestuses võitis täna Marielle Vallo Kalviku ja meeskonna hea töö tulemusel, neil oli tihedalt kannul Greta Mikk Kööseliga roolis ning kolmanda koha saavutas purjekas Svea Juhan Idnurme juhtimisel.

Vaatamata pilvisele ilmale oli kogu võidusõidu vältel õhk soe ja mis peamine, tuult jagus regati algusest lõpuni. Kuna meri tekitab hea tuju ja mõnusa tunde, ootame kõik juba järgmist kolmapäeva!

17. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:


I grupp

1. EST 463 Olympic – Tiit Vihul

2. EST 475 Forte – Kalev Vapper

3. EST 499 Premium – Priit Tammemägi

II grupp

1. EST 711 Sugar 2 – Mihkel Kosk

2. EST 535 My Car – Mati Sepp


3. EST 646 Katariina II – Aivar Tuulberg

III grupp

1. EST 606 Brigitta-X – Aleksandr Karboinov

2. EST 462 Passione – Sven Heil

3. EST 465 Jazz – Risto Riim

IV grupp

1. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann

2. EST 751 Minni – Andres Aavik

3. EST 405 Juko – Ilja Radiuhhin

V grupp

1. EST 524 Marielle – Vallo Kalvik

2. EST 5 Greta – Mikk Köösel

3. EST 23 Svea – Juhan Idnurm